Ενα έργο που σπάνια βλέπουμε να ανεβαίνει στο θέατρο, η Ραχήλ του Γρηγορίου Ξενόπουλου, παρουσιάζεται στη Νέα Σκηνή-Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, από τις 21 Δεκεμβρίου.

Eνα έργο που σπάνια βλέπουμε να ανεβαίνει στο θέατρο, η Ραχήλ του Γρηγορίου Ξενόπουλου, παρουσιάζεται στη Νέα Σκηνή-Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, από τις 21 Δεκεμβρίου.

Η Ραχήλ, νεαρή Εβραία, ερωτεύεται τον Κάρολο, χριστιανό γείτονά της στη Ζάκυνθο του 1891. Η απόφαση της Ραχήλ να βαπτισθεί χριστιανή και να παντρευτεί τον Κάρολο συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια, καθώς ο χριστιανικός πληθυσμός του νησιού έρχεται σε βίαιη αντιπαράθεση με την τοπική εβραϊκή κοινότητα.

Η παράσταση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1909, επιχειρεί να φωτίσει μέσα από μια σύγχρονη αισθητική θέματα που παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα.

Ο θρησκευτικός φανατισμός και η έλλειψη ανοχής για την διαφορετικότητα συντρίβουν τον έρωτα του νεαρού ζευγαριού ενώ η Ραχήλ αναδεικνύεται σε σύμβολο του ελεύθερου πνεύματος και της αληθινής αγάπης.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Χατζηνικολάου, τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η μουσική του Μάριου Στρόφαλη και οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Πέτρος Αποστολόπουλος, Αννίτα Κούλη, Ιωάννης Λεάκος, Υβόννη Μαλτέζου, Πέπη Μοσχοβάκου, Αντονυ Μπερκ, Θωμάς Παπάζογλου, Χάρης Τσιτσάκης.

INFO
Στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από 21 Δεκεμβρίου
Τηλ. 210.5288164-5