Οι Kalfayan Galleries της Αθήνας παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Τάσου Παυλόπουλου, με τίτλο Ραπτομηχανικά, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη 23 Μαρτίου, ενώ θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Μαίου.

Πάντα προκλητικός και καυστικός, ο Τάσος Παυλόπουλος, πραγματοποιεί στα έργα του ευφυείς αναφορές τόσο σε καλλιτέχνες του παρελθόντος, όπως ο Vincent van Gogh και ο Leonardo da Vinci, όσο και σε καλλιτεχνικά κινήματα των αρχών του 20ου αιώνα όπως ο Ντανταϊσμός (Dada).

Η εύστοχα σατιρική αφήγησή του βασίζεται στην βαθιά γνώση του Σουρεαλισμού και των συμβόλων που απορρέουν από πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και προσωπικές εμπειρίες.

Σημαντικό στοιχείο του έργου του είναι το κείμενο. Ο καλλιτέχνης δανείζεται φράσεις και ιδέες από ποικίλλες πηγές, από τη διαφήμηση έως την Ιστορία της Τέχνης, τις οποίες ενσωματώνει στην ζωγραφική σύνθεση.

Ταυτόχρονα, συνδυάζει με ευφάνταστο τρόπο λέξεις και εικόνες, προτρέποντας τον θεατή να κατανοήσει τις λέξεις ως σύμβολα με νοηματικό αλλά και αισθητικό περιεχόμενο.