Μόσχα, αρχές της δεκαετίας του ’90.

Η 8χρονη Πολίνα είναι μια προικισμένη μπαλαρίνα. Παρά την φτωχική της καταγωγή, γίνεται δεκτή στη φημισμένη σχολή του Καθηγητή Μποζίνσκι, που εκπαιδεύει χορευτές για τα μπαλέτα Μπολσόι.

Εκείνος αντιλαμβάνεται το ταλέντο της και την κάνει να εργαστεί τόσο σκληρά που στα 18 της το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και κερδίζει μια θέση στα Μπολσόι.

Εκεί, θα γνωρίσει τον Αντριάν, έναν γοητευτικό Γάλλο χορευτή που θα την βοηθήσει να ανακαλύψει την αγάπη και μια νέα μορφή χορού, πιο σύγχρονη και εκφραστική, που θα αλλάξει την ζωή της για πάντα.

Από την Μόσχα μέχρι την Γαλλία και το Βέλγιο, από την επιτυχία ως την απογοήτευση, ακολουθούμε το απίστευτο ταξίδι της ζωής της Πολίνα.

«Polina» Trivia

– Ο βασικός λόγος για τον οποίο η ταινία γυρίστηκε σε σινεμασκόπ είναι ότι με τον τρόπο αυτό οι χορευτές μπορούσαν να έχουν και τα δύο χέρια ανοιχτά εντελώς, χωρίς περιορισμό στον τρόπο γυρίσματος.

– Η «Polina» έχει κάποιες σαφείς και κάποιες λιγότερο σαφείς αναφορές σε ταινίες όπως: The Red Shoes, All that Jazz, Billy Elliott και, φυσικά, όλες τις ταινίες του Fred Astaire.

– Η «Polina» είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άντζελιν Πρελιοκάτζ, ο οποίος είναι διάσημος χορογράφος παγκοσμίως.

Σκηνοθεσία: Βαλερί Μουλέρ

Άντζελιν Πρελιοκάτζ

Σενάριο: Βαλερί Μουλέρ (βασισμένο στο graphic novel του Μπαστιέν Βιβέ, “Polina”)

Ηθοποιοί: Αναστάσια Σέβτσοβα

Ζιλιέτ Μπινός

Νιλς Σνάιντερ

Αλεκσέι Γκούσκοβ

Διάρκεια: 112’