Το περιοδικό ποίησης Τα ποιητικά  και οι εκδόσεις Γκοβόστη συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αναγνώσεις ποιημάτων από νέους και νεότατους στην πλειονότητά τους ποιητές, εμπλουτίζοντας τα 90 χρόνια αδιάκοπης εκπολιτιστικής εργασίας τους με τη συνεισφορά στην ποίηση, και δη την προαγωγή του σύγχρονου ποιητικού λόγου.
 
Σε κάθε συνάντηση σύγχρονοί μας ποιητές, αν και εκπρόσωποι διαφορετικών ηλικιακών «γενιών», κομίζουν τη δική τους ποιητική φωνή, με τις δυνατότητές τους, τις τάσεις και τις μεταξύ τους αποκλίσεις να ανοίγουν το διάλογο περί ποίησης. Στις 11 Ιανουαρίου, στην πρώτη συνάντηση του 2016, διάβασαν ποιήματά τους οι ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΤΙΕΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΩΜΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ.
 
Στη συνέχεια οι ποιητές κλήθηκαν να τοποθετηθούν απέναντι σε ζητήματα θεματικής, θεματικών πυρήνων αλλά και ποιητικής μορφής, καθώς το κοινό παρατήρησε ότι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά έχουν σαφέστερο θέμα και πιο σφιχτή μορφή ενώ οι μικρότεροι ηλικιακά γράφουν περισσότερο σπαραγματικά χωρίς έναν εμφανώς προσδιορισμένο θεματικό πυρήνα. Οι ίδιοι οι ποιητές, αναφερόμενοι στη σύγχρονη ποίηση, την χαρακτήρισαν μάλλον ως συνθετική παλιότερων τάσεων και ρευμάτων και παραδέχτηκαν πως το κυνήγι της πρωτοτυπίας και παρθενογένεσης είναι μάλλον μάταιο.
 
 
Η συζήτηση θα συνεχιστεί εμπλουτισμένη με τις ποιητικές φωνές των προσκεκλημένων ποιητών:
 

Γιώργος Χρονάς, Γιάννης Τζανετάκης, Φοίβη Γιαννίση, Δημήτρης Αγγελής, Βασιλεία Οικονόμου

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016 στο Βιβλιοπωλείο de Profundis των Εκδόσεων Γκοβόστη.