Η παιδική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη και ο θίασος Καρουζέλ του Θωμά Πανδή θα χαρίζει χαμόγελα στα παιδιά κάθε Σάββατο στο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη.

Μετά από δύο χρόνια παραστάσεων σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα και πάνω από 100 παραστάσεις ο θίασος Καρουζέλ βρίσκει «στέγη» στο νέο Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου –Καλαμπόκη στην Ακρόπολη.

Πρόκειται για τη παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη που έχει διασκευαστεί ειδικά για παιδιά όλων των ηλικιών με χαρακτήρα μουσικοχορευτικό και διαδραστικό – συμμετοχικό και που βρίσκουν αξιοσημείωτη ανταπόκριση από σχολεία, σταθμούς και Δήμους.

«Πλούτος»

Ο Φτωχός- πλην τίμιος- Αθηναίος Χρεμύλος συναντάει τον τίμιο αλλά τυφλό Πλούτο και αποφασίζει να τον βοηθήσει να βρει το φως του!!! Δεν μπορεί όμως μοναχός του να τα καταφέρει, χρειάζεται την βοήθεια της πιστής του υπηρέτριας Κρουστάλλως καθώς και όλων των παιδιών…

Θα καταφέρει ο Πλούτος να δει; Θα εμποδίσει τα παιδιά και τον Χρεμύλο η κακιά αδερφή του η Φτώχεια; Πως θα είναι ένας κόσμος που οι τίμιοι θα είναι πλούσιοι και οι κακοί θα έχουνε γίνει φτωχοί;

Ένα διδακτικό και διασκεδαστικό παραμύθι για παιδάκια όλων των ηλικιών βασισμένο στην κωμωδία του Αριστοφάνη ‘’Πλούτος’’ και διανθισμένο με πρωτότυπα τραγουδάκια διασκευασμένα για παιδιά.

Τα πανανθρώπινα μηνύματα του σπουδαίου αυτού έργου του Αριστοφάνη μεταφέρονται στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, το γέλιο και την μουσική σε μια παράσταση γεμάτη χρώμα και κέφι και εντυπωσιακά κοστούμια.

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Καλαμπόκης σκηνοθετεί τους:
Θωμά Πανδή (Χρεμύλος)
Μάριον Τσιτσέκα (Κρουστάλλω, Φτώχεια, Δίκαιος, Αστέρω),
Λία Βουλγαρίδου (Πλούτος, Συκοφάντης, Ψηλομύτα).

Η διασκευή του κειμένου έγινε από την Αλεξάνδρα Βουτζουράκη.
Μουσική – τραγούδια από το Χρήστο Γαλίτη
Σκηνικά και κουστούμια των F&F.
Η ηχογράφηση έγινε στα studio της Αθηναϊκής Σκηνής.

Μετά τις παραστάσεις προαιρετικά διενεργείται παιδικό θεατρικό εργαστήρι – δημιουργική απασχόληση – θεατρικό παιχνίδι.