Μετά το «Κουτί της Πανδώρας», τους «Αργοναύτες», τον «Ερωτόκριτο» και τόσες άλλες παραστάσεις, ο Θιάσος Ηλία Καρελλά παρουσιάζει

το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων «Πεντάμορφη και Τέρας» από 14 Οκτωβρίου 2012 στο κιν/θεάτρο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, Αθήνα).

«…Λένε πως κάποτε, σ’ ένα μακρινό βασίλειο, ζούσε ένας παράξενος πρίγκηπας. Στον πύργο του είχε τριανταεννιά σφαλιστά δωμάτια.
Μα ένα ήταν πάντοτε ανοιχτό, περιμένοντας εκείνη…»

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας», έγινε το πιο διάσημο παραμύθι μεταφέροντας το μήνυμα της αληθινής αγάπης  μέσα από την πένα της Gabrielle- Suzanne Barbarot de Baeumont τον 18ο αιώνα, ενώ αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας έως τις μέρες μας. Πρόγονος του παραμυθιού θεωρείται ο αρχαίος ελληνικός μύθος «Έρως και Ψυχή» ενώ παραλλαγές του συναντάμε στα λαϊκά παραμύθια όλης της Ευρώπης. Με αφορμή το υπέροχο αυτό έργο, μύθους και θρύλους από όλον τον κόσμο, ένα μαγευτικό παραμύθι γεμάτο δράση, χιούμορ και συγκίνηση θα ζωντανέψει στη σκηνή για θεατές κάθε ηλικίας.

Ηθοποιοί και μουσικοί που παίζουν ζωντανά επί σκηνής μουσικά όργανα (γκάιντα, ούτι, λαούτο, μαντολίνο, κιθάρα, πιάνο) και τραγουδούν υπέροχους  σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και τα νησιά του Αιγαίου, εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μάσκες, κούκλες, μαγικές σκιές και προβολές video animation, θα συνοδεύσουν την Πεντάμορφη στον μαγικό Πύργο του Παράξενου Πρίγκηπα και θα μας αφηγηθούν την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης όλων των εποχών! 

«Σας περιμένουμε να τα δούμε όλα πιο φωτεινά…
Το μόνο που χρειάζεται, είναι ν’ αλλάξουμε τη ματιά μας».
Ηλίας Καρελλάς, σκηνοθέτης


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΙΑΣΟΥ

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά ξεκίνησε την πορεία του το 1996  με παραστάσεις Θεάτρου Σκιών. Το 2002, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνει μια ανανεωτική πνοή στο Θέατρο για Παιδιά και Νέους, δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις όπου συνυπάρχουν αρμονικά επί σκηνής, ο ηθοποιός, η σκιά, η κούκλα, η μάσκα και η ζωντανή μουσική.

Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει παραστάσεις σε γνωστά θέατρα της Αθήνας και έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσελκύοντας κατά μέσο όρο 50.000 θεατές ανά θεατρική σεζόν, έχοντας πλέον αποκτήσει μια μοναδική ταυτότητα στο χώρο του παιδικού θεάματος. Σε αναγνώριση του καλλιτεχνικού του έργου, ο Θίασος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και της UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων. Με τη δράση του έχει στηρίξει το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, τη ‘Φλόγα’, τα Παιδικά Χωριά SOS, τον Ερυθρό Σταυρό, τη Unicef, κ.α., και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες (Μ. Αθηναίο, Βάγγο, Γιάνναρο, Ε. Σπαθάρη, Θ. Σπυρόπουλο, Κ. Δανδουλάκη, Γ. Ζουγανέλη, Π. Θαλασσινό, Σ. Καλογήρου, Η. Κατσούλη, Θ. Καρακατσάνη, Β. Κυριακίδη, Γ. Μπέζο, Δ. Πιατά,  Τ. Παλαντζίδη, Ε. Σαμιωτάκη, V. Schraenen, Δ. Στυλιανοπούλου, Π. Χαϊκάλη, κ.ά.)

Ανάμεσα στις σημαντικότερες θεατρικές παραγωγές για παιδικό κοινό: «Το κουτί της Πανδώρας» (κιν/θέατρο Τριανόν), «Αργοναύτες» (θέατρο Προσκήνιο), «Ερωτόκριτος» (θέατρο Προσκήνιο), «Η πόλη των σκιών» (περιοδεία) «στα ίχνη των σκιών» (περιοδεία), «Σκιοταξιδεύοντας» (περιοδεία), «Σκιών Ιστορίες» (θέατρο Προσκήνιο), «Όρνιθες» (θέατρο Νέο Ριάλτο), «Θησέας και Μινώταυρος» (θέατρο Νέο Ριάλτο), «Πλούτος» του Αριστοφάνη (περιοδεία), «Το Μαγικό Μπουκάλι» (περιοδεία), «Στο Καφενείο του Καραγκιόζη» (περιοδεία).
Επίσης, για ενήλικο κοινό: «Karagiozis- δύο πακέτα τσιγάρα» (θέατρο Επί Κολωνώ), «Καραγκιόζης-the stand back comedy no 2» (Τάκη 13), «Καραγκιόζης-the stand back comedy» (θέατρο Βικτώρια), «Νύχτες γέλιου και τρόμου» (θέατρο Βικτώρια). Πρόσφατα διοργάνωσε το καινοτόμο φεστιβάλ KARAGIOZIS MUSIC PROJECT σε συνεργασία με τους Μάρθα Φριντήλα & Kubara Trio, Άθω Δανέλλη, The Burger Project, Encardia,  KOMPANIA, EleKtroBalkana, Γιάλα και Doros.  Έχει προβληθεί από πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς κι έχει αποσπάσει σημαντικές κριτικές κι αφιερώματα στον ημερήσιο και μηνιαίο τύπο. Κάποιες από τις παραστάσεις του μεταφέρονται στο χώρο των σχολείων, ενώ, παράλληλα, διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια κατασκευής-εμψύχωσης φιγούρας και κούκλας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Διασκευή /Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλάς
Κείμενο: Βασίλης Χατζηδημητράκης
Κίνηση/Χορογραφία: Δήμητρα Χαραλάμπους
Σκηνογραφία/Φιγούρες Θεάτρου Σκιών: Ηλίας Καρελλάς
Ενδυματολογία/Μάσκες/Κούκλες: Αγγελική Μπόζου
Επιμέλεια Μουσικής/ Φωτισμών: Ηλίας Καρελλάς

Δραματουργική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου
Μουσική Διδασκαλία: Χρήστος Σύγγελος, Έκτορας Κυριάκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Παυλόπουλος

 
Παίζουν
Ζαχαρούλα Κληματσάκη
Έκτορας Κυριάκου
Στέλιος Ξανθουδάκης
Χρήστος Σύγγελος
Νικόλας Φραγκιουδάκης
Βασίλης Χατζηδημητράκης

Έκτακτες παραστάσεις στις γιορτές των Χριστουγέννων

Τετάρτη 26/12/2012 ώρα 11.30 π.μ.

Τετάρτη 2/1/2012 ώρα 11.30 π.μ.

CD από τον Δεκέμβριο