Ελπίδα και χαρά μου; Στην χώρα που ζω υπεράνω κάθε κρίσης να βρίσκεται ο δαίμων της τέχνης ο Χορός…

 … Η πολιτεία οφείλει να στηρίζει προσπάθειες ώστε να ανάγουμε την τέχνη μας, έχουμε ανάγκη από ελπιδοφόρα νέα όσον αφορά σε αυτό τον τομέα, είτε μέσω Φεστιβάλ είτε μέσω επιχορηγήσεων. Εγώ προσωπικά δεν είχα την τύχη να ανήκω στις επιχορηγούμενες ομάδες. Έτσι επί σειρά ετών μέσα από προσωπικό ρίσκο με τους συνεργάτες μου και πάντα με στυλοβάτη το θέατρο ΠΚ,  καταφέραμε το χοροθέατρο Migma να είναι παρόν χωρίς καμία στήριξη από κανέναν κρατικό φορέα. Και ελπίζω αυτό να είναι και το μέλημα όλων των χορογράφων. Να δημιουργούν θεάματα αξιόλογα ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Δημιουργώντας, ωριμάζεις και όσο έχεις όραμα πορεύεσαι, μέσα από οποιοδήποτε πόστο και οποιοδήποτε κόστος, πρέπει όμως να υπάρχει υποδομή και παιδεία.  

 
 
Στόχος μου να κάνω χοροθέατρο ουσίας. Την τέχνη χωρίς νόημα που απευθύνεται σε λίγους και «εκλεκτούς», πρέπει να την ξεπεράσουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν πρέπει να  υποτιμούμε την νοημοσύνη του θεατή. Το κοινό βλέπει και κρίνει. Δεν ξέρω αν το κοινό έχει εξοικειωθεί με τον χορό, σίγουρα όμως πλέον έχει άποψη και αυτό το κάνει να είναι επιλεκτικό. Αυτό λειτουργεί ως βαρόμετρο και ως κριτική επιτροπή πολλές φορές. Εξαιρετικές παραστάσεις λαμβάνουν χώρα γύρω μας και ναι είναι τιμή μου ως Έλληνας χορογράφος να μπορώ να είμαι παρών σε σκηνές της Ευρώπης. Λαμβάνοντας την  εμπιστοσύνη από το θεατρόφιλο κοινό με τελευταία παραγωγή τον Frankenstein για δύο σεζόν 2011/12, τον ερχόμενο Οκτώβριο ανεβαίνει η νέα μου παράσταση με τίτλο Αδιέξοδο, ένα έργο το οποίο δουλεύω εδώ και αρκετό καιρό φιλοδοξώντας να αγαπηθεί εξίσου.
 
 
Info: 
Ο Παύλος Κουρτίδης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θέατρο ΠΚ. Το 2006 δημιούργησε το Χοροθέατρο MIGMA και τον Οκτώβριο του 2010 ανεβάζει την 5η    κατά σειρά  παραγωγή του με τίτλο Frankenstein, με την οποία ολοκλήρωσε 75 στον αριθμό παραστάσεις έως το τέλος του 2011. Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 11ο International Modern Dance Festival Αιγύπτου με την παράσταση Society Says στο Gomhouria Theater (Cairo) & Sayed  Darwish Theatre  (Alexandria). O Παύλος Κουρτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Wuppertal της Γερμανίας, ενώ σπούδασε στο Λονδίνο.