Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου, με ιδιαίτερη χαρά, υποδέχεται τον Γιάννη Παπαιωάννου, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο από τις Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, «Η άλλη εκδοχή – μια διαφορετική ανάγνωση εικαστικών και άλλων ερεθισμάτων».


Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης ο Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης και η Μαρίνα Βαμβακά, Δικηγόρος.

Τα 40 κείμενα αυτής της συλλογής δεν είναι διηγήματα. Αποτελούν σπαράγματα από εικόνες και συσχετισμούς ενδεικτικούς τρόπων προσέγγισης και αντίδρασης σε ερεθίσματα της Ιστορίας της Τέχνης ανθολογημένα από τη διδακτική εμπειρία του συγγραφέα.

Ο Γιάννης Παπαιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π. (1967), διδάκτωρ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. στον Τομέα Ι (Γενική Ιστορία της Τέχνης). Δίδαξε για 30 χρόνια στη Σχολή Βακαλό. Από το 1974 έχει κάνει σημαντικές δημοσιεύσεις στο χώρο της Ιστορίας της Τέχνης. Έχει γράψει δύο βιβλία και έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές. Το 2013 τιμήθηκε με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Δευτέρα 18 Απριλίου είναι και η τελευταία ημέρα της έκθεσης του Στέφανου Ρόκου «Η εποχή του Ηλεκτρισμού» στην Πινακοθήκη. Όσοι παρευρεθούν, επομένως, στην παρουσίαση του βιβλίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα έργα του Ρόκου.