Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάζει στο πλαίσιο συναυλιών του κύκλου “Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη”, ένα ρεσιτάλ τραγουδιού της ομάδας σπουδαστών της σοπράνο Μάρθας Αράπη, αφιερωμένο στον διακεκριμένο τενόρο και δάσκαλο Γιώργο Ζερβάνο.

 

Συμμετέχουν:

Λυδία Ζερβάνου, Χριστίνα Κανελάκη, Μαίρη Κόκιου, Ελισάβετ Παπαγεωργίου, Μαριλένα Στριφτόμπολα και Ευγενία Φραντζολά

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Händel G.F. : Tornami a vagheggiar (Alcina)

Τραγούδι : ΜαριλέναΣτριφτόμπολα

 

Gluck, Ch. W. : Che fiero momento (Orfeo ed Euridice)

Τραγούδι : ΧριστίναΚανελάκη

 

Mozart W. A. : Ach, ich fühl’s (Die Zauberflöte)

Τραγούδι: ΛυδίαΖερβάνου

 

Mozart W. A. : Oh zittre nicht mein lieber Sohn (Die Zauberflöte)

Τραγούδι : ΜαριλέναΣτριφτόμπολα

 

Rossini, R. : Una voce poco fa (Il Barbiere di Seviglia)

Τραγούδι : ΜαριλέναΣτριφτόμπολα

 

Gounod, Ch. : Je veux vivre (Roméo et Juliette)

Puccini, G. : Quando men vo (La Bohème)

Τραγούδι : ΕλισάβετΠαπαγεωργίου

 

Massenet, J. : Elegie

Τραγούδι : ΧριστίναΚανελάκη

 

Duparc, H. : Invitation au voyage

Τραγούδι : ΜαίρηΚόκιου

 

Wolf, H. : Verborgenheit

Barber, S. : Sure on this shinning night

Τραγούδι: ΕυγενίαΦραντζολά

 

Lehár, F. : Warum hast du mich wachgeküßt (Friederike)

Lehár, F. : Liebe, du Himmel auf Erden (Paganini)

Τραγούδι: ΜαίρηΚόκιου

 

Lehár, F. : Einer wird kommen (Der Zarewitsch)

Kálmán, E. : Heia, in den Bergen ist mein Heimatland (Die Csárdásfürstin)

Τραγούδι: ΛυδίαΖερβάνου

 

Συνοδεύουν στο πιάνο: Τζούλη Καράλη & Σπύρος Σουλαδάκης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

 

ΛΥΔΙΑ ΖΕΡΒΑΝΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία παίρνοντας μαθήματα πιάνου, βιολοντσέλου και αργότερα τραγουδιού. Από τα πρώτα της χρόνια ως βιολοντσελίστα συνεργάστηκε με πολυάριθμα επαγγελματικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Στο τραγούδι έχει συμπράξει με το Crane Opera Ensemble, Potsdam, NY, USA, με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Αθήνα και την Αμερική. To 2012 ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Elpida/Aida στην πρεμιέρα της όπερας Yasou Aida! του G. Verdi/Χ. Γωγιού στη Neuköllner Oper του Βερολίνου, και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τη Neuköllner Oper συμμετείχε στο ανέβασμα της όπερας Platée. EinBegehren (2012-13) τουJ. Ph. Rameau στο ρόλο της Thalie/Juno σε σκηνοθεσία R. Lemeier. Την καλλιτεχνική περίοδο 2013-14 θα συμπράξει με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

 

Ξεκίνησε τραγούδι με τον Γιώργο Ζερβάνο και συνεχίζει μέχρι σήμερα με την Μάρθα Αράπη. Έχει αποφοιτήσει με διακρίσεις από το Crane School of Music at SUNY Potsdam, USA (τάξεις J. Pearon τραγούδι και M. Wexler βιολοντσέλο), το Ωδείο Κλασσικής & Σύγχρονης Μουσικής (τάξη Μαρίνας Κισλίτσινα, βιολοντσέλο) και το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Οι σπουδές της έχουν υποστηριχθεί ύστερα από διαγωνισμούς από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση. Συνεχίζοντας την έρευνά της πάνω στην εκφορά του ελληνικού λόγου στο τραγούδι, η Λυδία Ζερβάνου ολοκληρώνει την συγγραφή του βιβλίου της Singing in Greek: A Guide to Lyric Diction & Vocal Repertoire, το οποίο θα εκδοθεί διεθνώς μέσα στο 2014 από την Scarecrow Press.

 

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε το δίπλωμα μονωδίας στην τάξη της Μάρθας Αράπη, με βαθμό Άριστα και 1ο βραβείο παμψηφεί και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης καθώς και το πτυχίο Αρμονίας στην τάξη του Γιώργου Σιωρά με βαθμό Άριστα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Ιλίου και φοιτά στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές της στο πιάνο (πτυχίο Ιούνιος 2014). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια λυρικού τραγουδιού των Mυρσίνη Μαργαρίτη, Cheryl Studer και Jeannette Pilou (ακροάτρια). Επίσης συμμετείχε στο ‘’art campus 2013‘’ όπου παρακολούθησε masterclass λυρικού τραγουδιού με τη Μarlis Petersen. Από το Νοέμβριο του 2013 θα συμμετέχει στις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην παιδική όπερα του Νίκου Κυπουργού «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει» σε μουσική διεύθυνση των Ν.Βασιλείου και Γ.Αραβίδη.

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και το χορό. Είναι αριστούχος απόφοιτος λυκείου (2013). Δραστηριοποιήθηκε μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου, έχοντας διακριθεί για τις επιδόσεις της (Singing Grade 7 with Distinction, Singing Grade 8 with Merit, Music Theory Grade 5 with Distinction, Music Theory Grade 6) στο τραγούδι και τη θεωρία της μουσικής αντίστοιχα. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και μουσικές ωδειακές παραστάσεις. Είναι σπουδάστρια της Β’ Ανωτέρας στην τάξη μονωδίας της σοπράνο Μάρθας Αράπη στο ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες».

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΝΕΛΑΚΗ

Γεννήθηκε στα Χανιά. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική σπουδάζοντας πιάνο (ανωτέρα σχολή). Είναι φοιτήτρια της σχολής Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι τελειόφοιτη της σχολής μονωδίας του ωδείου «Μουσικοί Ορίζοντες» στην τάξη της σοπράνο Μάρθας Αράπη. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις με την ομάδα «Angels of town«. Είναι μέλος του φωνητικού συνόλου Eclipsis με μαέστρο τον Ματθαίο Λεγάκη.

 

ΜΑΙΡΗ ΚΟΚΙΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σε ηλικία 12 ετών, ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και συνέχισε με ανώτερα θεωρητικά, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην αρμονία. Φοίτησε στο London College of Music, όπου διδάχτηκε κλασικό τραγούδι. Συνέχισε τα μαθήματα μονωδίας στο ωδείο Athenaeum. Από τον Μάρτιο του 2012 ξεκίνησε μαθήματα μονωδίας με τη σοπράνο, Μάρθα Αράπη, με στόχο την ολοκλήρωση ενός κύκλου σπουδών για το δίπλωμα μονωδίας από το ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

 

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου:

11.10 Εθνικό Ωδείο Χολαργού

18.10 Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

25.10 Σύγχρονο Ωδείο

1.11 Ωδείο Μάντζαρος

8.11 Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες

15.11 Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας

22.11 Αθηναϊκό Ωδείο

29.11 Εθνικό Ωδείο Αιγάλεω

6.12 Παναρμόνιο Ωδείο

13.12 Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

20.12 Εθνικό Ωδείο Άνω Πατήσια