Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες, που θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, στις 6 και 7 Ιουνίου 2017, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Πανόραμα, είναι μια πρωτοβουλία της Ακαδημίας César και φιλοξενείται από 9 Ακαδημίες Κινηματογράφου, σε διάφορες πρωτεύουσες: Αθήνα, Βρυξέλλες, Λισσαβώνα, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Ρώμη, Στοκχόλμη, Βιέννη και Παρίσι. Πρόκειται για ένα μοναδικό πρόγραμμα προβολών, με Ταινίες Μικρού Μήκους από όλο τον κόσμο, οι οποίες  βραβεύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, από τις Εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσης τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις, κλπ).

Οι προβολές αποτελούν ιδανική ευκαιρία για το κοινό, να παρακολουθήσει συγκεντρωμένη, μια υπέροχη ποικιλία τρόπων κινηματογραφικής αφήγησης και να ανακαλύψει εικόνες από όλο τον κόσμο. Είναι επίσης, μια μοναδική περίσταση για τις Εθνικές Ακαδημίες, να συμμετέχουν η κάθε μία με τον τρόπο της, σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο και να έρθουν σε επαφή μέσα από αυτή τη συνεργασία, προωθώντας την κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας.

«Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη

Η Αθήνα, η Ρώμη και το Παρίσι, αποτελούν και φέτος τους προορισμούς των βραβευμένων σκηνοθετών, οι οποίοι συνοδεύουν τις ταινίες τους και έρχονται σε επαφή με το κοινό και την κινηματογραφική κοινότητα της κάθε χώρας. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, στην Αθήνα, θα επισκεφθούν μουσεία, εκθέσεις και άλλους χώρους πολιτισμού και στις 7 Ιουνίου θα βρίσκονται στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ για να συστηθούν στο Ελληνικό κοινό.

Το Πανόραμα, αλλά και το Ελληνικό μέρος της περιοδείας των σκηνοθετών, γίνεται πραγματικότητα με την αρωγή της COSMOTE TV, μέγα χορηγού της ΕΑΚ, την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σας προσκαλεί στις 6 και 7 Ιουνίου, να παρακολουθήσετε ό,τι καλύτερο παρουσίασε παγκοσμίως φέτος η 7η Τέχνη, στην πιο έντονη και σύντομη μορφή έκφρασης της και να  γνωρίσετε από κοντά τους δημιουργούς του σινεμά του αύριο.