Αρχίζουν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στον δήμο Βόλβης με τη Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα στις 11 Ιουλίου 2015 και τον Δημήτρη Μπάση στην Αρέθουσα στις 12 Ιουλίου 2015.

Από τη Δημοτική Ενότητα Αρέθουσας ανοίγει τον Ιούλιο, η αυλαία των καλοκαιρινών  πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Βόλβης «Πάμε Βόλβη-Καλοκαίρι 2015», τις οποίες διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης.

Η Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 από την Μαυρούδα με τη Γιορτή της Ρίγανης, όπου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μαυρούδας και ντόπιους καλλιεργητές, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν δωρεάν τη φημισμένη ρίγανη της περιοχής, ενώ στις 21.00 το βράδυ έχει οργανωθεί λαϊκό γλέντι, στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Περισσότεροι από 400 τόνοι ρίγανης παράγονται ετησίως από την περιοχή της Μαυρούδας, σε μια καλλιέργεια, η οποία άρχισε πειραματικά πριν από 35 περίπου χρόνια χάρη στην έμπνευση ενός γεωπόνου. Σήμερα, σχεδόν 4.000 στρέμματα ρίγανης υπάρχουν στη Μαυρούδα και στις γύρω περιοχές, συνθέτοντας τη μεγαλύτερη καλλιέργεια ρίγανης σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ το αρωματικό φυτό εξάγεται μάλιστα και στο εξωτερικό, έχοντας και φαρμακευτική χρήση. Στο πλαίσιο της προβολής των τοπικών αγροτικών προϊόντων ο δήμος Βόλβης υποστηρίζει από φέτος όλες τις γιορτές της τοπικής παραγωγής στις διάφορες περιοχές του και μετά τη Γιορτή της Λιπαριάς (ενδημικό ψάρι της λίμνης Βόλβης) στη Μικρή Βόλβη και τη Γιορτή Ρίγανης στη Μαυρούδα, ακολουθούν η Γιορτή Καλαμποκιού στο Σχολάρι (19 Ιουλίου), και η Γιορτή Σαρδέλας στον Σταυρό (26 Ιουλίου).

Συναυλία Δημήτρη Μπάση στην Αρέθουσα

Ο δημοφιλής ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης εμφανίζεται την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 στις 21.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Αρέθουσας, συνοδευόμενος από τη Μικτή Χορωδία του δήμου Βόλβης.

Ο Δημήτρης Μπάσης με τη μελωδική φωνή του εκτός από τις δικές του επιτυχίες, πρόκειται να ερμηνεύσει τραγούδια απ’ όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, στην οποία πρωταγωνιστεί την τελευταία εικοσαετία με σταθμούς στην καριέρα του, τις δισκογραφικές συνεργασίες του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Χρίστο Νικολόπουλο κ.ά.