Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Andrew Novo με τίτλο, Όταν έπεσε η Πόλη. Ένα μυθιστορηματικό χρονικό σε μετάφραση Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

1453: Ένας στρατός ξεκινά από την Αδριανούπολη. Ο Τούρκος Σουλτάνος Μεχμέτ, ένας άνδρας ευφυής και φιλόδοξος, έχει κηρύξει πόλεμο στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη εγκλωβισμένη σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου. Η μάχη μαίνεται σε ξηρά και θάλασσα με θανάσιμες πολεμικές μηχανές. Αυτή η σύγκρουση θ’ αποφασίσει την τύχη δύο πολιτισμών, δύο θρησκειών και της Κωνσταντινούπολης, της Βασίλισσας των Πόλεων.

Η πέτρα, το μετάξι και το ατσάλι του 15ου αιώνα ζωντανεύουν σε ένα επικό δράμα, ο απόηχος του οποίου φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Ο ιστορικός Andrew Novo ζωντανεύει έναν κόσμο γεμάτο αρματωμένους ήρωες και τειχισμένες πόλεις, πανούργες παλλακίδες και δολοπλόκους πολιτικούς, έναν κόσμο όπου συγκρούονται θρησκείες και αυτοκρατορίες.

 

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ο Andrew Novo έχει διδακτορικό στην Ιστορία και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ειδικεύεται στην ιστορία των μεσογειακών πολιτισμών, τόσο αρχαίων όσο και σύγχρονων. Τα άρθρα και οι βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευθεί στο Middle East International Magazine και τους Asia Times. Ο Andrew Novo εμπνεύστηκε αυτό το βιβλίο για την άλωση της Κωνσταντινούπολης την εποχή που σπούδαζε Κλασική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον.