Η θρυλική Orchestra Baobab, από τα μεγαλύτερα και εμβληματικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής, γιορτάζει τα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της με μια ευρωπαϊκή περιοδεία που ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2022. Λατρεμένοι τόσο στην πατρίδα τους, τη Σενεγάλη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Baobab κατέχουν ξεχωριστή θέση στην ιστορία της αφρικανικής ποπ μουσικής.

Υπήρξαν από τα σημαντικότερα συγκροτήματα που δημιούργησαν τον afrolatin ήχο της δεκαετίας του ’70, συνδυάζοντας τους κουβανέζικους ρυθμούς με τις αφρικανικές μελωδίες. Η επική ιστορία τους ξεκινάει τη δεκαετία του ’60 στην καρδιά της Μεντίνα του Ντακάρ και συνεχίζεται έως σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έχουν στο ενεργητικό τους είκοσι τέσσερα στούντιο άλμπουμ ευρείας αναγνώρισης, ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι συνεργασίες τους με σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως ο Ibrahim Ferrer των Buena Vista Social Club, ο Cheikh Ibra Fam, ο Youssou N’Dour και ο Dave Matthews.

Η συναυλία των Orchestra Baobab εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Γέφυρες (καλλιτεχνικός προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος) και αποτελεί συμπαραγωγή της Hub Events και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Διάρκεια: 90 λεπτά περίπου

*Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας.