Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ’ έναν ονειρικό κόσμο. Σ’ ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.

Ο περίπατος αυτός μοιάζει με περιπλάνηση σ’ ένα λαβύρινθο, όπου συναντάμε συνεχώς πλάσματα της φαντασίας. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο του “μύθου”, οι καθημερινοί άνθρωποι “αναβαθμίζονται”, καθώς τα ξωτικά κι η βασίλισσα Τιτάνια ξεφεύγουν απ’ την οθόνη και παίρνουν σάρκα και οστά.Ο Πουκ, σαν χαμαιλέοντας, γίνεται ένα με το κοινό του κι οι θεατές προσεγγίζουν το θαύμα. Είτε αυτό είναι ο έρωτας του Δημήτριου για την Ελένη, είτε η παράσταση των μαστόρων, είτε ένας εραστής με γαϊδουροκεφαλή, δείχνοντας έτσι ότι η πραγματική ποίηση δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την πολύτιμη κωμωδία.

Το έργο ανοίγει τις πύλες ενός μυθικού χώρου, όπου ο χρόνος σταματά, ώστε εμείς οι Θνητοί να μπορέσουμε να αγγίξουμε την μαγεία του Κόσμου. Τη μαγεία της ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ- ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάνια Κίτσου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (κατά σειρά εμφανίσεως):
Αλέξανδρος Παύλου
Μαριάννα Λιάνου
Άρης Δαούτης
Κωνσταντίνος Μούτσης
Ηλίας Αδάμ
Φώτης Λάμαρης
Κλείτος Κυριακίδης
Ντέννυ Αργυροπούλου
Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου

ΜΟΥΣΙΚΗ – ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ- VIDEO ART: Κλείτος Κυριακίδης
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Στέλλα Αγγελίδου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ: Τάνια Κίτσου
ΛΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Κλείτος Κυριακίδης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Τάνια Κίτσου-Κλείτος Κυριακίδης-Στέλλα Αγγελίδου