Η ομάδα «Δράσις» ανοίγει την αυλαία του Backstage Festival στο θέατρο Badminton με το έργο «Η Τύχη Του Οινοποιού» της Elizabeth Knox το οποίο θα παρουσιαστεί από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2011.

Η Τύχη Του Οινοποιού της Elizabeth Knox

«Το μυστικό μου δεν είναι κάτι που λέγεται, είναι κάτι που πρέπει να στο δείξω». Μία αντισυμβατική ιστορία. Μία μεγάλη αγάπη. Το βραβευμένο μυθιστόρημα της Elizabeth Knox, «Η Τύχη Του Οινοποιού», για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή, είναι η καινούρια δουλειά της Ομάδας «Δράσις».

Η Ομάδα «Δράσις» ξεκίνησε το 1997 κι έχοντας στο ενεργητικό της ισχυρές παραστάσεις, όπως το «Μόλις Χώρισα», «Ο Κόσμος της Πάττυ» και «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϋ», επιμένει πάντοτε να δοκιμάζει καινούριες θεατρικές φόρμες, είδη και σχήματα. Η Ομάδα «Δράσις», εδώ και χρόνια, λειτουργεί σαν όχημα που μεταφέρει ανομοιογενείς ανθρώπους, ακολουθεί διαφορετικές κάθε φορά διαδρομές και κάθε τόσο σταματάει για να κατέβουν κάποιοι και ν’ ανέβουν κάποιοι άλλοι.

Με τη φετινή της παραγωγή, επιχειρεί να συνδυάσει το λυρισμό με τη σκληρότητα, τη σωματικότητα με τους φυσικούς ήχους και τις ισχυρές εικόνες, πάνω σε ένα έργο που δίνει απαντήσεις σε κάποιες κρυφές μας σκέψεις και παράλληλα δημιουργεί ερωτήσεις για θέματα που, ίσως, θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι σήμερα. Οι σχέσεις μας, το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής μας! Αυτό που απαιτεί την περισσότερη δουλειά.

Και αυτό που προσφέρει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Η παράσταση «Η τύχη του οινοποιού» αποτελεί την πρώτη από μια σειρά παραστάσεων που θα παρουσιάσουν θεατρικές ομάδες στο θέατρο Badmintonσ’ ένα φεστιβάλ υπό τον τίτλο “Backstage” το οποίο έδωσε το όνομά του και στη νέα σκηνή του θεάτρου που δημιουργήθηκε ακριβώς για να φιλοξενήσει αυτή την προσπάθεια.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Λούκας Δέσποινα Παπαγιάννη Μαρία Σκαφτούρα Σόλων Τσούνης  ‘Αρπα: Βανέσσα Αδάμ  Συντελεστές: Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος Μετάφραση: Πάνος Δημάκης Σκηνικό: Γκάυ Στεφάνου Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέσγουελ Φωτισμός: Αλέκος Γιάνναρος Υπεύθυνος παραγωγής: Δημήτρης Σκανδάμης Ηχητικό περιβάλλον: Ορέστης Καμπερίδης Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώδος Κινησιολογία: Xρήστος Παπαδόπουλος