Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα \”Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα: ένας άγνωστος θησαυρός\”, προκηρύσσει ο Φορέας Διαχείρισης των ποταμών αυτών σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την προβολή και ευαισθητοποίηση του κοινού για την περιοχή που προστατεύεται από την εθνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία (δίκτυο Natura 2000) και από διεθνείς συμβάσεις (Σύμβαση Ραμσάρ).

Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι, καλούνται να επισκεφθούν την περιοχή και να φωτογραφίσουν τις φυσικές ομορφιές της αλλά και τους κινδύνους που την απειλούν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες (γεωργία, αλιεία, οστρακοκαλλιέργεια), την χλωρίδα και την πανίδα της.

Η περιοχή ενδιαφέροντος περιλαμβάνει τα Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα, τις εκβολές του Γαλλικού και του Λουδία, την λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, το έλος της Αγαθούπολης, καθώς και τις Αλυκές Κίτρους Πιερίας.

Οι φωτογραφίες που θα αναδειχθούν μέσω του διαγωνισμού θα εκδοθούν σε πολυτελές λεύκωμα και ημερολόγιο και θα παρουσιαστούν σε σειρά εκθέσεων που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για να γνωρίσουν την περιοχή οι φωτογράφοι, οργανώνονται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα (και μέχρι τη λήξη του διαγωνισμό τον Αύγουστο) ξεναγήσεις από το Φορέα Διαχείρισης, κατόπιν συνεννόησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310 794811 (9:00-18:00) .

Info
Πληροφορίες για το διαγωνισμό στο τηλέφωνο 2310 794811 στο axiosdelta.blogspot.com, και στον δικτυακό τόπο του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης www.fkth.gr

* Oι φωτογραφίες του θέματος είναι του Χρήστου Βλάχου (μέσα) και του Αγοραστού Παπατσάνη (έξω).