Η κινηματογραφική εβδομάδα (15/10-21/10)  μας βρίσκει αισιόδοξους και έτοιμους να υποδεχθούμε τις νέες ταινίες που θα προβληθούν στην μεγάλη οθόνη. Ένας θυμωμένος οδηγός, ο Ράσελ Κρόου, συναντά -για κακή της τύχη- μία γυναίκα που έχει αργήσει στη δουλειά και αποφασίζει να της δώσει ένα μάθημα ζωής. Τελικά, μάλλον η Έκρηξη Θυμού είναι ένας επιεικής τίτλος σε σχέση με την ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Αυστραλός ηθοποιός.

Η Εκλεκτή έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή ιστορία του παρελθόντος της και πρέπει να βρει το δρόμο για ένα παρόν, χωρίς το βάρος των προγόνων. Ακόμα, μία σκοτεινή ιστορία για την απώλεια, χαρτογραφεί την ηδονή που μπορεί να προσφέρει ο πόνος μέσα από την φεστιβαλική ταινία: Τα σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια.

Ο Βασιλιάς Γάιδαρος, με μπόλικο χιούμορ μας μυεί στην ιστορία του ζωϊκού βασιλείου, όπου οι δολοπλοκίες δίνουν και παίρνουν. Και τέλος, ένα ακόμα animation, το Γιάκαρι, αφηγείται την περιπέτεια ενός μικρού ιθαγενή σε ένα ταξίδι με το άλογό του, τον Μικρό Κεραυνό.


Έκρηξη Θυμού

Σκηνοθεσία: Ντέρικ Μπόρτε

H Ρέιτσελ (Κάρεν Πιστόριους) έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό (Ράσελ Κρόου) με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

https://www.youtube.com/watch?v=ptNxemBzGiY&feature=emb_title&ab_channel=Tanweer

Antebellum: Η εκλεκτή

Σκηνοθεσία: Gerard Bush και Christopher Renz

Η Veronica Henley, επιτυχημένη συγγραφέας της σύγχρονης εποχής, βρίσκεται παγιδευμένη σε μια άλλη πραγματικότητα του παρελθόντος, σε μια φάρμα σκλάβων του 18ου αιώνα. Θα πρέπει να λύσει το μυστήριο που ξετυλίγεται στο μυαλό της πριν να είναι πολύ αργά.

Ο Βασιλιάς Γάιδαρος

Σκηνοθεσία: Αζίζ Τζιντάνι

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που – από τύχη – καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού. Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;

Γιακάρι: Η Ταινία

Σκηνοθεσία: Xavier Giacometti

Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι ένα υπέροχο φτερό καθώς και την απίστευτη ικανότητα να μιλάει με τα ζώα. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Το ταξίδι τους, σε ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο τοπίο, θα σφραγίσει για πάντα την παντοτινή φιλία μεταξύ του πιο γενναίου νεαρού αγοριού των Σιου και του αλόγου που τρέχει σαν τον άνεμο.

Τα σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια

Σκηνοθεσία: J.-P. Valkeapää

Ο Juha έχασε τη γυναίκα του σε ατύχημα πνιγμού. Χρόνια μετά εξακολουθεί να αισθάνεται μούδιασμα και ανίκανος να συνδεθεί με ανθρώπους. Η συνάντηση με τη Mona, μια dominatrix, αλλάζει τα πάντα. Αναπτύσσει μια απροσδόκητη αλλά ισχυρή σύνδεση μαζί της μετά το τραγικό γεγονός που τον άφησε συναισθηματικά παράλυτο.