Ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα συγκροτήματα της underground hip-hop σκηνής, οι Onyx, θα επισκεφτούν τη χώρα μας για μία μοναδική εμφάνιση στο An Club, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013.

Οι σπουδαίοι Onyx στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους Belly of the beast για τα 20 χρόνια της μουσικής τους παρουσίας θα μας προσφέρουν ένα show όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Θρύλοι πλέον στο χώρο των Hiphop – Rap της τελευταίας 20ετίας, οι Onyx είναι αγαπητοί παγκοσμίως και τα live τους από τα πιο περιζήτητα.

Κι αυτό γιατί αποτελούν μια από τις πιο γνήσιες κι απόλυτες εκφράσεις του American – New York Gangsta Rap Hip Hop movement. Οι ασυναγώνιστοι πρίγκιπες της Ανατολικής ακτής μετά από 20 χρόνια επιτυχιών παραμένουν σκληροί και ασυμβίβαστοι και σας περιμένουν με τους έξυπνους, δυναμικούς στοίχους τους και την έντονη προσωπικότητα τους για μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Γέννημα θρέμμα της περίφημης Ανατολικής Ακτής με ρίζες από την Νότια Τζαμάικα, το Κουήνς και τη Νέα Υόρκη οι Onyx ξεκίνησαν το 1988 όταν οι Fredro Starr, Sonee Seeza και Big DS αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Το 1990 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single “Ah, we do it like this”, με εμφανείς jazz επιρροές, από την Profile records. Στα 1991 γίνεται μέλος του συγκροτήματος ο Sticky Fingaz και την αμέσως επόμενη χρονιά κυκλοφορούν το single “Throw Ya Gunz”. Χάρη στο κομμάτι αυτό θα κλείσουν συμβόλαιο με την Def Jam recordings του σπουδαίου Jam Master Jay και θα κυκλοφορήσουν το 1993 την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Bacdafucup” που αποτέλεσε μια αποκάλυψη, περιλάμβανε τη σπουδαία επιτυχία “Slam” και πούλησε περισσότερα από 2.000.000 αντίτυπα. Δεχτήκαν διθυραμβικές κριτικές και ο δίσκος ανακηρύχθηκε ως Soul Train’s album της χρονιάς εκείνης. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του 2ου album, ο Big DS εγκατέλειψε το συγκρότημα.

Παρά την απώλεια, κυκλοφορούν το “All We Got Iz Us” [1995], το οποίο σύμφωνα με ιστορική αναδρομή του 2008 του έγκυρου περιοδικού VIBE, περιλήφθηκε στη λίστα με τα καλύτερα rap album της χρονιάς εκείνης [1995] και ως ένα από τα 20 albums που κάθε σοβαρός hiphop fan οφείλει να έχει.

Τα επόμενα χρόνια τα μέλη της μπάντας διατηρήθηκαν στην επιφάνεια με συμμετοχές σε ταινίες όπως Dead Presidents του 1995, Clockers και Sunset Park του 1996 αλλά και στην τηλεόραση σε σειρές όπως το “FX Network” και “CSI:Miami.
Το 1998 επιστρέφουν δυναμικά με το 3ο τους album με τίτλο “Shut ‘Em Down” και τα κομμάτια singles “React” και “Shut ‘Em Down” να ξεχωρίζουν. Στο δίσκο συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως DMX, Lost Boyz, Raekwon, Method Man, Big Pun, Noreaga και ο άγνωστος τότε 50 Cent.
Έχοντας εγκαταλείψει στο μεταξύ την Def Jam το γκρούπ επιστρέφει το 2002 στην Koch Records και κυκλοφορεί το άλμπουμ “Bacdafucup II”, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά ακολουθεί το “Triggernometry” από την D3 Entertainment. Το 2008 σε συνεργασία με την Iceman Music Group βγάζουν το album “Cold Case Files” και μέσα στο ίδιο έτος κυκλοφορούν το πρώτο τους DVD με τίτλο “Onyx: 15 Years of Videos, History and Violence”.

Το DVD περιέχει όλα τα video των Onyx επεξεργασμένα ψηφιακά, όλα τα solo video τους και πάνω από μια ώρα σπάνιου υλικού από τη πορεία τους πίσω στο μακρινό 1992. Τον Αύγουστο του 2012 κυκλοφόρησαν το “Cold Case Files: Vol 2”, το οποίο ήταν και παραμένει διαθέσιμο μόνο μέσω του OnyxDomain.com, ενώ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς έχοντας μόλις επιστρέψει από Tour έδωσαν στην κυκλοφορία το επίσημο Video από το πρώτο τους single από τον νέο τους δίσκο “CUZO”, με τίτλο “Belly Of The Beast”.

Στο live θα τους συνοδεύσουν ως Special Guests οι H Man – Terell Sadafi, ο Dj The Boy και οι BLAK TARR, οι οποίοι θα παρουσιάσουν δείγμα απο νεο δισκο του ΚΑΝΟΝ ‘Ο Διαβολος Σε Θελει‘ καθώς και τη νεα επικειμενη δισκογραφικη δουλεια του SUPREME!!!

Δισκογραφία
Bacdafucup [1993]
All We Got Iz Us [1995]
Shut ‘Em Down [1998]
Bacdafucup Part II [2002]
Triggernometry [2003]
Cold Case Files: Murda Investigation [2008]
Cold Case Files Vol. 2 [2012]

Official reverbnation page: http://www.reverbnation.com/onyxdomain

Official Facebook page: https://www.facebook.com/onyxdomain

Onyx videos:
http://www.dailymotion.com/video/xyqudl_onyx-slam_music#.UV3TXTeKyUM

http://www.dailymotion.com/video/xyquoe_onyx-react_music

http://www.dailymotion.com/video/xyquve_onyx-shut-em-down-ft-dmx_music#.UV3YXjeKyUM

“Onyx: 15 years of Videos, History and Violence” | 2008 – DVD
http://www.dailymotion.com/video/xlu6ej_onyx-15-years-of-videos-history-violence_music?search_algo=2#.UVw6IjeKyUM