Το Gazarte μας καλωσορίζει για τη φετινή σεζόν και υποδέχεται στη Live σκηνή του, για δύο καταπληκτικές εμφανίσεις, στις 18 & 19 Οκτωβρίου 2012, τους νέο-ψυχεδελικούς Monophonics.

Η 6μελής μπάντα από το San Francisco έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στις αποσκευές της θα μεταφέρει το καινούργιο της άλμπουμ με τίτλο ‘In your Brain’.

Πρόκειται για την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος, ένα έργο γεμάτο από soul και funk στοιχεία. Ο ήχος τους παραπέμπει πολύ στη ψυχεδέλεια του ’60 και του ’70, είναι ξεκάθαρες όμως και οι σύγχρονες επιρροές τους.

Με fuzzy κιθάρες, freaky συνθεσάιζερ και δυνατά φωνητικά, το ‘In your Brain’ αποτελεί μια ηχητική ‘μαρτυρία’ για τη μουσική εξέλιξη του συγκροτήματος. Ιδιαίτερη στιγμή του άλμπουμ, η διασκευή του περίφημου ‘Bang Bang’ της Nancy Sinatra, ίσως μια από τις καλύτερες εκτελέσεις που έγιναν ποτέ!
Ένα τραγούδι που αποτελεί hit στο ελληνικό ραδιοφωνικό airplay.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2005. Στην αρχική ομάδα των Ian McDonald, Myles O’Mahony, Alex Baky, Ryan Scott και Austin Bohlman, προστέθηκε και ο Kelly Finnigan στα πλήκτρα αλλά και τα φωνητικά.  Ως μουσικές τους επιρροές αναφέρουν ονόματα όπως οι George Clinton, Sly Stone και Norman Whitfield.

Ένα… νέο είδος μουσικής δημιουργείται, άγνωστο προς το παρόν σε πολλούς, αλλά σίγουρα ένα είδος γοητευτικό που όλοι θα θελήσουν να μάθουν.

Τις δύο βραδιές  θα ανοίξουν οι The Bet. Ένα ελληνικό συγκρότημα με τραγούδια-διασκευές που συνδυάζουν την ομορφιά και το συναίσθημα των μελωδιών και των ρυθμών της Motown.

Soul και RnB με την εκρηκτικότητα του Blues-Rock και της ψυχεδέλειας των early 70’s.

Μην χάσετε τις δύο μοναδικές εμφανίσεις των Monophonics που έρχονται με σκοπό να ταρακουνήσουν, με τη μουσική τους, το μυαλό μας.

Και υπόσχονται να μας κάνουν να χορέψουμε όσο ποτέ άλλοτε!