Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 21:00, η ομάδα «Ensamble Jirahara» θα ταξιδέψει μέχρι το Δήμο Χαλανδρίου για να γεμίσει το Θέατρο Ρεματιάς με το ρυθμό του παραδοσιακού χορού της Βενεζουέλας.

Στο πλαίσιο της Πολιτιστικής της Εβδομάδας στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας προσκαλεί το διάσημο συγκρότημα «Ensamble Jirahara», απευθείας από τη Βενεζουέλα, το οποίο σε μια εντυπωσιακή περιοδεία στην Αθήνα και τη Λευκάδα, θα προσφέρει μοναδικές μουσικές παραστάσεις στο ελληνικό κοινό.

Οι «Ensamble Jirahara» θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κονσέρτο «Μονοπάτια, Χορόπο από τη Βενεζουέλα» (Senderos, Joropo de Venezuela), με δύο διεθνώς διάσημους καλλιτέχνες, την Μαρία Φερνάντα Γκονσάλες και τον Άλεξ Ντανιέλ Βάργας, οι οποίοι μέσω μιας μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας θα προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να θαυμάσει τις βενεζουελάνικες «κόπλας» (στίχοι σύντομων τραγουδιών). Είναι ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που παντρεύει τα πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία της παραδοσιακής βενεζουελάνικης μουσικής, όπως τα μουσικά όργανα μπαντόλα (bandola), κουάτρο (cuatro), μαράκας (maracas) με το χορόπο (joropo), τον πλέον χαρακτηριστικό χορό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενεζουέλας.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Εβδομάδας της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν χάρις στην αγαστή συνεργασία της Πρεσβείας και του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και των άλλων Δήμων στους οποίους θα παρουσιαστούν ανάλογες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, έχει την  τιμή να προσκαλέσει όλο το ελληνικό κοινό, καθώς και τη βενεζουελάνικη και τη λατινοαμερικάνικη κοινότητα, να παρευρεθούν σε αυτή την εβδομάδα εκδηλώσεων, με στόχο τη γνωριμία και την επαφή με τις πολιτιστικές πτυχές των δύο λαών.