Το συγκρότημα «Αρμός» από την Κρήτη, γνωστό για το ιδιαίτερο Μεσογειακό ύφος αλλά και την πρωτότυπη και μεστή χρήση παραδοσιακών και σύγχρονων ηχοχρωμάτων, ανεβαίνουν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus για μια μοναδική εμφάνιση την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014. Έχοντας στις αποσκευές τους ήδη τρία άλμπουμ και συνεργασίες με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες, οι Αρμός θα μας παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια από τις δισκογραφικές δουλειές “Αμόνι και Νερό” (2007), “Άνεμοι και Παλίρροιες” (2010) αλλά και από το πρόσφατο νέο δίσκο τους με τίτλο “Μια σταγόνα Φως”, η όποια κυκλοφορεί από την Universal/Minos-Emi και μεταξύ των άλλων τραγουδιών περιλαμβάνει τρία τραγούδια (δυο ανέκδοτα κι μια επανεκτέλεση) σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Άλκη Αλκαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θάνος Μικρουτσικος τους έχει χαρακτήρισει πολύ ταλαντούχους συνθέτες που διευρήνουν τα μουσικά όρια και που ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον…

Μαζί τους το βράδυ της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου θα συμπράξουν τρεις σπουδαίες φωνές από το ελληνικό ρεπερτόριο. Η Μελίνα Κανά, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Κορίνα Λεγάκη θα βρεθούν επί σκηνής με τους Αρμός για να ερμηνεύσουν τραγούδια τους.

Το “Μια Σταγόνα Φως” αποτελεί την πιο ώριμη αλλά και πιο εξωστρεφή δουλειά του κρητικού συγκροτήματος, με τραγούδια που χωρίς να εντάσσονται απαραίτητα σε ένα μουσικό είδος, συνυπάρχουν ενορχηστρωτικά, αλληλοσυμπληρώνονται νοηματικά και τελικά,δημιουργούν ένα ενιαίο, δυναμικό αλλά και κυρίως, άκρως μελωδικό και επίκαιρο άκουσμα, με έντονες αναφορές στην παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή μουσική.

Οι Αρμός είναι οι:

Λευτέρης Μουρτζάκης στο τραγούδι,

Μάνος Σμαργιανάκης στο τραγούδι και τη κιθάρα και

Απόστολος Ξυριτάκης στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις

Μαζί τους οι μουσικοί:

Νίκος Βογιατζάκης (κιθάρα)

Χρήστος Ζιούτης (βιολί)

Στέφανος Κουρουπάκης (μπάσο)

Παναγιώτης Μαυράκης (τύμπανα)

Φιλική συμμετοχή στο μπουζούκι ο Γιώργος Πάχης