Απόψε, Δευτέρα 3 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Θοδωρής Μοιρισκλάβος παρουσιάζει το μουσικό του έργο, Ptosis, ένα έργο σύγχρονης μουσικής πλούσιο σε παραδοσιακά και jazz ηχοχρώματα.

Στο αποτέλεσμα συμβάλλουν οι δεξιοτέχνες μουσικοί, Λόλα Τότσιου στο πιάνο, Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί και τη βιόλα, Κώστας Θεοδώρου και Θάνος Καζαντζής στα κρουστά, Λουκία Παλαιολόγου: φωνητικά, και φυσικά ο συνθέτης Θοδωρής Μοιρισκλάβος στα ηλεκτρονικά.

Ο Θοδωρής Μοιρισκλάβος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Το ίδιο διάστημα ασχολείται με την μουσική συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής.

Από το 1980 έως το 1986 σπουδάζει κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο στην τάξη του Κυριάκου Τζωρτζινάκη. Θεωρητικά μαθήματα μουσικής παρακολούθησε στο Σύγχρονο Ωδείο και στο Μουσικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη. Το 1990 συμμετείχε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης του Υπουργείου Πολιτισμού και το έργο του Ρωξάνη για βιολί και κιθάρα λαμβάνει έπαινο και διακρίνεται.

Το 1994 σε προκήρυξη διαγωνισμού σύνθεσης έργων εκπαιδευτικού χαρακτήρα για πιάνο, βραβεύεται μεταξύ άλλων. Από τον Ιούλιο του 1994 είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Έργα του έχουν ερμηνευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα ζει και εργάζεται ως Αρχιτέκτων και Μουσικός στη Θεσσαλονίκη.