Από τις εκδόσεις Key Books κυκλοφορεί το βιβλίο Ο Νίκος Λείπει, του Νίκου Παπαδογιάννη, που περιλαμβάνει τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες ανά τον κόσμο.

Ο συγγραφέας μιλά στον φακό του culturenow αναφέροντας χαρακτηριστικά: Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μου «πνευματικό παιδί». Αποτελεί μια συρραφή ιστοριών ανεξάρτητων μεταξύ τους, από τα ταξίδια μου σε τουλάχιστον 60 χώρες του κόσμου. Άλλοτε είναι αστείες, άλλοτε σοβαρές, άλλοτε πικρές, άλλοτε γλυκές, καμιά φορά απίστευτες, πάντοτε όμως ανθρώπινες και αληθινές. Δεν είναι ένα αθλητικό βιβλίο. Ο αθλητισμός δεν είναι παρά η αφορμή για να αφηγηθώ τις διάφορες ταξιδιωτικές περιπέτειες.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Νίκος Παπαδογιάννης βαυκαλίζεται ότι είναι πολίτης του κόσμου. Ταξιδεύει από το 1984 και βασανίζει τους αναγνώστες ως αθλητικός –και λιγότερο αθλητικός– συντάκτης από το 1987. Είναι από τους τυχερούς που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα, με τα έξοδα των εξορμήσεων πληρωμένα. Έχει καλύψει τέσσερις Ολυμπιάδες και δύο Μουντιάλ σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. Και μπάσκετ. Απροσμέτρητο μπάσκετ. Ονειρεύεται να μεταναστεύσει στην Κόστα Ρίκα και να ταϊζει πιθηκάκια, μακριά από το τσιμέντο και τα ντεσιμπέλ. Δεν πηγαίνει ποτέ σε ελληνικά εστιατόρια στο εξωτερικό. Γεννήθηκε το 1966 και, όταν δεν λείπει, ζει στην Αθήνα.


Διαβάστε επίσης:

Ο Νίκος λείπει – Νίκος Παπαδογιάννης