Ο Montero θα εμφανιστεί στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ μαζί με την μπάντα του, σε ένα αποχαιρετιστήριο live λίγες μόλις μέρες πριν απογειωθούν για μίνι περιοδεία στην Αυστραλία. Με καταγωγή από τη Μελβούρνη και βάση του την Αθήνα (τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια), ο κατά κόσμoν Ben Montero, κινείται στο πλαίσιο της πλούσιας soft rock παράδοσης παντρεύοντας τον ρομαντικό κλασικισμό του “golden age” του ερωτικού τραγουδιού με μια ψυχεδελική ποπ παλέτα.

Με έμφαση στα καθαρά φωνητικά, τις δραματικές μελωδίες, τις πλούσιες ενορχηστρώσεις και την dreamy glam μεγαλοπρέπεια, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο, «Performer», όπως ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Mark Ronson στο Λονδίνο, με παραγωγή του Jay Watson των Tame Impala, Pond και Gum και engineer τον Ricky Damian.

Με έδρα την Ελλάδα, συγκέντρωσε άμεσα μια εκλεκτή ομάδα Αθηναίων μουσικών (ένα super group εξαιρετικής χημείας με μέλη των Acid Baby Jesus και The Voyage Limpid Sound) και περιόδευσαν εις διπλούν σε όλη την Ευρώπη (την πρώτη φορά ως επίσημο support act του Mac Demarco και τη δεύτερη ως headliners) αφήνοντας σε κάθε περίπτωση τις καλύτερες εντυπώσεις.