Με έμπνευση τη σπείρα, το σήμα των Flocafé, η γνωστή αλυσίδα café δημιούργησε και παρουσιάζει μία πρωτότυπη ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας στη Gallery Σκουφά την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου.

Η Έκθεση θα φιλοξενήσει έργα των Γιώργου Καλφαμανώλη, Ολυμπίας Κρασαγάκη, Βαγγέλη Πατεράκη, Κώστα Πηγαδά καθώς και video art του Νίκου Χρυσικάκη.

Για πρώτη φορά, οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες-φωτογράφοι συγκεντρώνονται σε μία μεγάλη παραγωγή και παρουσιάζουν τα έργα τους, σε μια ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με κοινή πηγή έμπνευσης το σύμβολο των Flocafé, τη σπείρα. Αρχέγονο σύμβολο που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος από την παλαιολιθική εποχή, παρουσιάζεται σε όλες τις μορφές τέχνης, σε διαφορετικά σημεία του κόσμου, ενώ τη συναντάμε στη φύση , στη ζωή στο ίδιο μας το DNA.

Στην Έκθεση των Flocafé η σπείρα παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους και μορφές, όπως και στον κόσμο γύρω μας: ανθρώπινα κορμιά, σώματα ελεύθερα, καθημερινά αντικείμενα αλλά και έργα τέχνης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μετατρέπεται ακόμα και σε αθώο παιδικό παιχνίδι εκφράζοντας στο ακέραιο το όραμα των δημιουργών. Μέσα από την εκφραστική ματιά των καλλιτεχνών, η Σπείρα εξελίσσεται σε έναν κώδικα επικοινωνίας, ο οποίος εκφράζει τις αξίες, τα μηνύματα και τους συμβολισμούς που αντιπροσωπεύουν τα ίδια τα Flocafé: έναν κόσμο, όπου διαφορετικοί άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά με κοινές αξίες την εξωστρέφεια, την κοινωνικότητα & την τελετουργία.