Το Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο εγκαινιάζει την Παρασκευή 6 Ιουνίου την έκθεση Παιδικής Δημιουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου, όπου θα παρουσιαστούν περίπου 300 έργα νεαρών και επίδοξων καλλιτεχνών!

Το Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο εγκαινιάζει την Παρασκευή 6 Ιουνίου την έκθεση Παιδικής Δημιουργίας των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου, όπου θα παρουσιαστούν περίπου 300 έργα νεαρών και επίδοξων καλλιτεχνών!


Με 300 έργα παιδιών, που αποτελούνται από ζωγραφικές και κεραμικές δημιουργίες, τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου, από το «Στέκι Παιδιού», τα Κέντρα Νεότητας (Αγίων Αναργύρων, Νέας Δημητριάδας, Χιλιαδούς, Αγίου Γεωργίου) του Κ.Ο.Δ.Β. και το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης του Δ.Ο.Υ.Κ. Δήμου Βόλου, παρουσιάζουν την αξιόλογη και ξεχωριστή δουλειά τους!


Η συγκεκριμένη έκθεση έχει τίτλο «Ο κήπος των ονείρων μου» και πραγματοποιείται με αφορμή τις πυρκαγιές που συγκλόνισαν την πατρίδα μας το περσινό καλοκαίρι.


Οι δάσκαλοι και τα παιδιά προσέγγισαν το γεγονός δημιουργώντας θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, με άξονα τον σεβασμό στο περιβάλλον που αποτελεί χρέος του σύγχρονου πολίτη και είναι ο μόνος δρόμος για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του.


«Ο κήπος των ονείρων μου». Τι θα είχε μέσα, ποιος θα έμπαινε; Ανοίγουμε το σεντούκι με τα βιβλία. «Ο μυστικός κήπος» της Μπάρνετ, «ο κήπος με τα γκρι», «ο εγωιστής γίγαντας», οι βοτανικοί κήποι, οι μυρωδιές, οι ήχοι που τους συνοδεύουν και μετά ακολουθούν οι ζωγραφιές, τα πινέλα, ο πηλός που δίνουν σχήμα, μορφή, χρώμα από τα χέρια των παιδιών. Το ταξίδι μας συνεπαίρνει όλους μικρούς και μεγάλους. Είναι μακρύ και είμαστε μόνο στην αρχή!


Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει Αναλόγιο αποσπασμάτων Παιδικής Λογοτεχνίας εμπνευσμένο από το κεντρικό θέμα της φετινής έκθεσης με αφηγητή το Δημήτρη Δακτυλά, ηθοποιό – σκηνοθέτη.


Υπεύθυνη Εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά: Παρασκευή Γαρδέλη, Ζωγράφος – Εικαστικός Δάσκαλος, Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος: Παρασκευή Τσιμά.


Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες-δάσκαλοι: Αιμιλία Γιάνναρου, κεραμίστρια, Ζίνα Διακομή, κεραμίστρια, Ουρανία Καλαμποκά, ζωγράφος, Κερασία Ντάτσιου, ζωγράφος, Νίτα Οικονόμου, ζωγράφος, Αγγελική Παπαγεωργίου, ζωγράφος, Αθηνά Πορτάρη, κεραμίστρια, Ντέμα Σκεμπέ, κεραμίστρια, Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος.


Info
Ο κήπος των ονείρων μου
Διοργάνωση: Στέκι Παιδιού (Κ.Ο.Δ.Β.) και ΚΔΑΠ Νεάπολης (ΔΟΥΚ)
Διάρκεια έκθεσης: 6 έως 30 Ιουνίου 2008
Κέντρο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, Μεταμορφώσεως 3, Βόλος
Τηλ.: 24210 31701
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Σάββατο 10.00-13.00
Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.00