Η Ομάδα «aRT» παρουσιάζει στην Αθήνα την παράσταση «Ο Γιαννάκης», που είναι μια θεατροποιημένη πρόταση των λαïκών

παραμυθιών του τόπου μας με ενεργή συμμετοχή των παιδιών (συντονίζουν παιδαγωγοί), από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11 π.μ., στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Συντελεστές
Κειμενογράφος: Γιοβάννα Μακκά
Σκηνοθέτης: Νικολέττα Βλαβιανού
Μουσικός: Κωνσταντίνος Ψάλλας
Φως-Κοστούμι-Σκηνικό-Παραγωγή: Καλλιτεχνική εταιρεία «aRT»
Ομάδα aRT: Τάσος Πυργιέρης, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Ρεγγίνα Παντελίδη, Eλένη Καρβέλη, Γιοβάννα Μακκά και η Νικολέττα Βλαβιανού

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη,
δώστης κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει.

«Μέσα από τα παραμύθια της γιαγιάς γνωρίζουμε τον Γιαννάκη. Ένα παιδί δώδεκα χρόνων που ήρθε στη ζωή απ’ τα δάκρυα μιας τσοπάνισσας. Ο τσοπάνος πατέρας του, με την τρυφερότητά του, του δίνει το εισιτήριε για το μεγάλο παλάτι και την αγκαλιά του βασιλιά. Όμως, ο Γιαννάκης παρακούει την μητέρα του κι έτσι στο δρόμο προς το παλάτι μπλέκεται σ’ ένα κουβάρι που μόνο θεïκή δύναμη μπορεί να λύσει. Ώσπου να βρεθεί η λύση, ο Γκρινιάρης και τα κακόβουλα σχέδιά του, έρχονται να ταράξουν τον φίλο μας και να του χαρίσουν τρομερές ταλαιπωρίες. Πηγάδια, κήποι που μοιάζουν φυλακές, στοιχήματα αγωνίας, μέλισσες, αετοί, μερμύγκια βρίσκονται στον δρόμο του Γιαννάκη. Μια μεγάλη αλήθεια σφραγίστηκε με όρκο να μην αποκαλυφθεί. Το μυστικό φυλάγεται καλά στα χέρια του Γκρινιάρη αλλά όχι για πολύ».