Το Σάββατο 22 Μαΐου στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή το βιβλίο της Χρυσάνθης Τσιαμπαλή,

Ο Βασίλης και οι θυμωμένες ζωγραφιές που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τα παιδιά τα οποία θα γνωρίσουν μέσα από την ιστορία του ήρωα, την έννοια και τη σημασία της ανακύκλωσης.

Ο Βασίλης λατρεύει τη ζωγραφική! Όμως κάθε φορά που ζωγραφίζει σπαταλά βουναλάκια χαρτιού… Τι θα συμβεί λοιπόν όταν οι τσαλακωμένες ζωγραφιές του, που μάλιστα πετάει στα καλαθάκια των σκουπιδιών, θυμώσουν για τα καλά;

Παρέα με το Βασίλη τα παιδιά θα θυμηθούν πόσο καταστροφική είναι για το περιβάλλον και κυρίως για τα δέντρα η αλόγιστη χρήση του χαρτιού. Θα δουν εικόνες με αντικείμενα καθημερινής χρήσης και θα σκεφτούν ποια από αυτά πρέπει να καταλήγουν στην ανακύκλωση και ποια στον κάδο απορριμμάτων.

Τέλος, θα αναγνωρίσουν το σύμβολο της ανακύκλωσης ανάμεσα σε άλλα, θα ακούσουν την ιστορία του και θα ζωγραφίσουν το δικό τους σύμβολο, έτσι όπως εκείνα το φαντάζονται…

Η εκδήλωση προτείνεται για τους μικρούς μας φίλους 6-9 ετών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τη σχετική σειρά πειραμάτων με τίτλο: Η Επιστήμη και το Περιβάλλον, που πραγματοποιεί η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, στις 13:30, με κόστος συμμετοχής 4 Ευρώ/άτομο. Το ίδιο εισιτήριο θα ισχύει για την παράλληλη επίσκεψή τους σε όλη τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων με γενικό τίτλο Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια!, απευθύνονται σε παιδιά και διοργανώνει το Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου. Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της τυπωμένης σελίδας, που ειδικά για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο αφιερώνεται στο Φυσικό Περιβάλλον και την προστασία του.

Με αφορμή τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας, οι συγγραφείς και οι εικονογράφοι με τη βοήθεια παιδαγωγών και εμψυχωτών, προσκαλούν τους μικρούς φίλους του βιβλίου, σε 7 ωριαίες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν πρωτότυπα δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια, εμπνευσμένα από τα δικά τους βιβλία, τα οποία αντλούν τα θέματά τους από τη φύση, το περιβάλλον και την προστασία του. Η σειρά των εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους.