Στις 13 Ιουλίου, καθώς η ηγεσία της SAG-AFTRA (Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου και Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου των ΗΠΑ) ανακοίνωσε ότι το συνδικάτο προχωρά σε απεργία, ο πρόεδρος του, Κόρτνεϊ Μπ. Βανς και η εκτελεστική διευθύντρια Σιντ Γουίλσον συνέταξαν μια επιστολή προς τα 2.700 μέλη της με τις υψηλότερες αμοιβές περιγράφοντας την οικονομική ανάγκη που θα αντιμετωπίσουν πολλά άλλα μέλη κατά τη διακοπή εργασίας.

«Έχοντας περάσει το ίδιο κατά τη διάρκεια της Covid – 19 και έχοντας τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη μας να φροντίσουν τους δικούς τους, όταν αποφασίστηκε η απεργία, ο Κόρτνεϊ και εγώ καθίσαμε με την ομάδα μας και είπαμε: “Να το κάνουμε ξανά”» ανέφερε η Γουίλσον στο Variety.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid -19, το Ίδρυμα SAG-AFTRA (μη κερδοσκοπική οργάνωση που συνδέεται με το Σωματείο, αλλά όχι τμήμα του) εργάστηκε για να προσφέρει οικονομική στήριξη σε πολλά από τα 160.000 μέλη του μέσω Προγράμματος Έκτακτης Οικονομικής Βοήθειας, το οποίο θα ενεργοποιηθεί και πάλι για να βοηθήσει τα μέλη κατά τη διάρκεια της απεργίας.

«Βασιζόμαστε σε δωρεές και επιχορηγήσεις για την παροχή υπηρεσιών – ήμασταν πολύ τυχεροί που συγκεντρώσαμε αρκετούς πόρους για να μπορέσουμε να καλύψουμε όλα τα προγράμματά μας» εξήγησε η Γουίλσον. «Αλλά όταν αντιμετωπίζουμε μια κρίση όπως αυτή και πρόκειται να ξοδέψουμε εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική βοήθεια, τότε χρειαζόμαστε ταλέντα υψηλού προφίλ που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, που είναι σε κατάσταση να βοηθήσουν άλλους».

Λίγο μετά την αποστολή της επιστολής, η ομάδα του Ντουέιν Τζόνσον (Dwayne Johnson) επικοινώνησε για να πει ότι ήθελε να βοηθήσει, και κάπως έτσι η Γουίλσον και ο Βανς έλαβαν το  τηλεφώνημα.

Ο Βανς σχολίασε τη δωρεά, σημειώνοντας πως παρόλο που δε θα αποκαλύψει ακριβώς το ποσό της, πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή γενναιοδωρίας.

Κατά τον Κόρτνεϊ Μπ. Βανς, η κίνηση αυτή του Ντουέιν Τζόνσον, δηλώνει τη στήριξή του στην κίνηση «Είναι σα να λέει “σε καιρούς σαν αυτούς, είμαι εδώ και δεν πηγαίνω πουθενά”», προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα και άλλους να πράξουν αναλόγως.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ , variety.com
Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την ταινία “Black Adam”

Διαβάστε επίσης: 

Ντουέιν Τζόνσον: Θα λάβει την μεγαλύτερη μέχρι τώρα αμοιβή για ηθοποιό για την ταινία “Red One”