Οι μουσικές βραδιές που διοργανώνει η Knot Galleryσυνεχίζονται, με τη συναυλία των Ιταλών Nicola Ratti και Giovanni Lami, σε συνεργασία με την κολεκτίβα Φελτ, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, στις 21.00.

 

Nicola Ratti

O Nicola Ratti, γεννημένος το 1978 στο Μιλάνο, ξεκίνησε την μουσική του καριέρα σαν κιθαρίστας. Τα τελευταία χρόνια η προσέγγισή του στην μουσική έχει επικεντρωθεί σε ρυθμικούς αναλογικούς πειραματισμούς και sound installations. Αυτήν την περίοδο συνεργάζεται σε διαφορετικά projects με τους Giuseppe Ielasi, Attila Faravelli, Ronin και Fatima Bianchi για την δημιουργία οπτικοακουστικών έργων. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική και η δουλειά του έχει κυκλοφορήσει από τις Αnticipate, Preservation, Die Schachtel, Entrʼacte, Senufo Editions, Megaplomb, Musica Moderna, Boring Machines, Coriolis Sounds και Zymogen.

 

Giovanni Lami

Ο Τζιοβάνι Λάμι (Ραβένα, Ιταλία 1978) είναι μουσικός και field recordist, η δουλειά του οποίου πραγματεύεται ηχοτοπία και τα όρια μεταξύ ήχου και οικολογίας. Απόφοιτος Τεχνολογίας Τρόφίμων και Φωτογραφίας, ο Τζιοβάνι Λάμι δουλεύει με field recordings και την επεξεργασία σημάτων σε πραγματικό χρόνο τόσο στην μουσική του όσο και στις φωτογραφίες του. Οι άπειροι διαφορετικοί ήχοι που μας περιβάλουν και η επεξεργασία τους αποτελούν την βάση της μεθόδου του μαζί με την μελέτη ήχων παραγμένων από επιφάνειες σε εξωτερικούς χώρους. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει συνεργαστεί με τους alineH, Simone Marzocchi, Filippo Aldovini, Zymogen και Enrico Coniglio σε μουσικά projects και έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε διάφορους χώρους τέχνης συμπεριλαμβανομένων των Conservatorio B.Maderna, DalVerme, Mu.Vi.Ment.S. Festival, Fondazione Giorgio Cini και XM24.

 

Sister Overdrive

Sister Overdrive ονομάζεται το προσωπικό πρότζεκτ του Γιάννη Κοτσώνη. Στη δουλειά του ενσωματώνει ακουστικές και ηλεκτρονικές πηγές, field recordings καθώς και αυτοσχεδιαστικά στοιχεία. Έχει στο ενεργητικό του τέσσερις σόλο δισκογραφικές κυκλοφορίες (Manichope Sessions [Post Digital, 2005], Αnnick/Philomela [Low Impedance, 2009], Retroversion [Memoryformat, 2010], Honey [Organised Music From Thessaloniki, 2011]. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, video dance, multimedia installations και κινηματογράφο. Αυτοσχεδιάζει συχνά με ηλεκτρονικούς και ακουστικούς μουσικούς. Είναι μέλος του αυτοσχεδιαστικού ντούο Acte Vide μαζί με τη Δανάη Στεφάνου.