Το Μουσείο Ηρακλειδών υποδέχεται το νέο χρόνο μέ νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά:

Επιμόρφωση ενηλίκων

Η Πύλη του Καθρέφτη
Από 9/1 με την εικαστικό-συγγραφέα Ζέττα Ντεκοπούλου

Κύκλος πέντε Συνομιλιών-Παραστάσεων μνήμης με συνομιλητές διακεκριμένους στον τομέα τους επιστήμονες και κύριο θέμα τη θέαση της τέχνης και της επιστήμης του μέλλοντος σε σχέση με τη διαχείριση της αρχαίας γνώσης.

Κρίση της επιστήμης και κρίση της Φιλοσοφίας-Β’ μέρος
Από 25/1 με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Στέφανο Ροζάνη

Στο Β’ μέρος αυτής της σειράς διαλέξεων θα μιλήσουμε για την αμφισβήτηση της επιστήμης και της τεχνικής οι οποίες εδραίωσαν τη Βιομηχανική Επανάσταση και την αμφισβήτηση του εργαλειακού ανθρώπου, όπως αυτός διαμορφώθηκε από τον ύστερο Διαφωτισμό.

Μύθοι παράλληλοι-Γ΄ κύκλος
Από 27/1 με το συγγραφέα-μεταφραστή-αφηγητή Ανδρέα Μιχαηλίδη

Στον νέο κύκλο του εργαστηρίου συγκριτικής μυθολογίας, με τίτλο Ο Ήρωας στους Αλλόκοσμους, θα γνωρίσουμε τα μυθικά πλάσματα και τα ταξίδια των ηρώων διαφόρων λαών, από τις παραλλαγές του Κάτω Κόσμου και των Νήσων των Μακάρων, μέχρι τους Εννιά Κόσμους του Κοσμικού Δέντρου.

Παιδικά Εργαστήρια

Αρχιτεκτονική-ARKKI
Από 15/1, σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ

Με άξονα το αρχιτεκτονικό παιχνίδι, βλέπουμε τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε και ανακαλύπτουμε κλίσεις και ταλέντα. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Φανταστικοί κόσμοι
Στις 15/1 με την εικαστικό Ελένη Παπαδάκη

Το εργαστήριο αυτό, το αφιερώνουμε στη Φύση, και στα χρώματα! Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό ανάγλυφο δέντρο, εμπνευσμένο από τη ζωγραφική της Niki de Saint Phalle. Μαζί δημιουργούμε σχήματα, γραμμές και κίνηση, εναλλαγές χρωμάτων, λουλούδια και ζουζούνια.

Paul Cézanne με την Pascaline Bossu
Από 29/1

Τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του σπουδαίου Γάλλου ζωγράφου Πωλ Σεζάν, πατέρα της μοντέρνας τέχνης και πρόδρομου του Κυβισμού, και θα πειραματιστούν με διάφορα υλικά, όπως χρωματιστά μολύβια, παστέλ, κάρβουνο, ακουαρέλες και μελάνια.