Η σχέση του ανθρώπου με τη Φύση. Η γενική αντίληψη που κυριάρχησε σε πολλές κοινωνίες κατά το παρελθόν, ήταν ότι η φύση είναι μια αμετάβλητη πραγματικότητα που καθορίζει τη ζωή του ανθρώπου. Μπροστά στην αξεπέραστη υπεροχή της, ο άνθρωπος δεν μπορούσε να επιδιώξει να την προσαρμόσει σε αξιόλογο βαθμό στις ανάγκες του, αλλά όφειλε ο ίδιος να προσαρμοστεί σε αυτήν.

Ο άνθρωπος του εικοστού αιώνα γινόταν διαρκώς πιο επιθετικός απέναντι στη  φύση θέλοντας να της αποσπάσει τα μυστικά της, να εκμεταλλευτεί τους πόρους της και να δαμάσει τις πιο επικίνδυνες εκδηλώσεις της. Ο άνθρωπος  πληρώνει το τίμημα της αλαζονείας του να γίνει κυρίαρχος, όχι μόνο του πλανήτη, αλλά και του σύμπαντος. Η ευθύνη μου αγκαλιάζει όχι μόνο τους ανθρώπους του «τώρα», αλλά και εκείνους του «αύριο», εκείνους που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί. Η ευθύνη μου είναι ο διαμεσολαβητής ανάμεσα στην ελευθερία που έχω ως άνθρωπος και την εγγενή, δηλαδή την έμφυτη αξία, μιας πραγματικότητας ζώσας, η οποία αξιώνει από εμένα να της επιτρέψω να συνεχίσει να υπάρχει.

Συντελεστές:

Χορογραφία – Ερμηνεία: Γιάννης Καρούνης

Διάρκεια: 35′

Το έργο παρουσιάστηκε ως τώρα σε: Γερμανία Δρέσδη Λειψία 2017, Art Hub 2017, Ιρλανδία 2016, Μέγαρο Μουσικής 2016, Χανιά 2015, Κέρκυρα 2015, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 2014 , Θέατρο Εμπρός 2013-14.

Γιάννης Καρούνης

Ο Γιάννης Καρούνης είναι performer, χορογράφος και δάσκαλος σύγχρονου χορού. Σπούδασε χορό στο Jacob’s Pillow Dance School (Βοστώνη), στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη». Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τους: Off Europa Festival (Λειψία-Δρέσδη Γερμανία), Γεωργία Σαγρή (Dynamis Project), documenta 14 (Athens – Kassel, Γερμανία – 2017), Rafika Chawishe (Εθνικό Θέατρο Νορβηγίας – «Ibsen Festival» – 2016), Biennale Αθήνας (2016 – 2017), Marina Abramović Institute (MAI), Ίδρυμα NEON, Echo Echo Dance Festival (Ιρλανδία – 2016), Michael Klein – R.I.C.E (2015) Εθνική Λυρική Σκηνή, Hellenic Dance Company, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Γκάζι, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Κορέα – Σεούλ, XVII Festival International de Danza Contemporanea (Μεξικό), Φεστιβάλ Αθηνών, Εθνικό Θέατρο, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Μουσείο Μπενάκη, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Saltator ( www.Saltator.gr ), του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Χορού – Athens Video Dance Project και της ιστοσελίδας www.Dancetheater.gr. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού και μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Έχει διδάξει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο studio Cumana, στο Dance Cultural Centre, στον Κινητήρα, στο studio 14η Μέρα, στο studio Kinoume, στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (Action 1 – 2007) και (Action 1 – 2008) κ.α.


Διαβάστε επίσης:

Akropoditi DanceFest 2018: Δύο εβδομάδες γεμάτες χορό!

Αγγελική Σιγούρου: Η Σύρος χορεύει στους ρυθμούς του Akropoditi DanceFest