Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει το έργο του Yves Ackermann με τίτλο «My Love Soon»…

… η οποία θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 15  Νοεμβρίου 2012 στις 19:30, και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2013.

Στη φιλμογραφία του Yves Ackermann κυριαρχούν τα μονοθεματικά πλάνα στα οποία συνήθως προβάλλεται μια γιγαντιαία φιγούρα είτε αυτή είναι κάποιο αντικείμενο είτε ένα άτομο ή μια σύνθεση στοιχείων. Τα όρια μεταξύ του φαντασιακού και της πραγματικότητας είναι ασαφή, δημιουργώντας έτσι στο θεατή αισθήματα αβεβαιότητας και αμηχανίας. Ο Ackermann τοποθετεί τα θέματά του σε ένα σκόπιμα κατασκευασμένο «μη-περιβάλλον», όπου έννοιες όπως ο χρόνος και ο χώρος δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές.

Το ομότιτλο τραγούδι My Love Soon ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 2000 από τον Ελβετό συνθέτη Balduin. Η έκρηξη των λουλουδιών, σε υπερβολικά αργή κίνηση, εξάπτει τη φαντασία του θεατή και διαμεσολαβεί ως μια έκρηξη συναισθημάτων. Καθώς ο χρόνος εξελίσσεται, τα χρωματιστά «θραύσματα» λουλουδιών και η σκόνη τους μετατρέπονται σε ρυθμικές συνθέσεις. Παρατείνοντας ή σταματώντας απότομα μια δράση, ο Ackermann προσπαθεί να επικεντρωθεί στη δημιουργία ιδιαίτερων στιγμών και να δώσει έτσι έμφαση στη σημασία της έννοιας του «χρόνου». Η εικονογραφία του My Love Soon αποτελεί ένα είδος ζωγραφικής με αναφορές στο συμβολισμό και στο ρεαλισμό.
 

Ο Yves Ackermann γεννήθηκε στη Βασιλεία (Ελβετία) το 1979. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι και τη Βέρνη. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ βίντεο και κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα του απονεμήθηκε το βραβείο Dimension 3 Festival (Παρίσι, Γαλλία).

Yves Ackermann, MY LOVE SOON, 2011, μουσική από Balduin, παραγωγή από Emoticom