Το Betting on Shorts (BoSs) παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το διεθνές φεστιβάλ-διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους More than a Eurovision of Shortfilm, που θα προβληθεί ταυτόχρονα σε 13 πόλεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Κάθε χρόνο ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχών δημοσιεύεται διεθνώς, προσκαλώντας δημιουργούς/σκηνοθέτες να ανταποκριθούν σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Τις προηγούμενες χρονιές τα θέματα ήταν Playtime, Vacancy και Mad or Bad, ενώ αυτή τη χρονιά είναι το Money Money Money.

Σκέψου τους φτωχούς και τους πάμπλουτους, τους τσιγκούνηδες και τους φιλάνθρωπους. Σκέψου τι θα μπορούσες να κάνεις μ’ ένα εκατομμύριο, αλλά μην ξεχνάς τι κάνουν κάποιοι άνθρωποι χωρίς δεκάρα. Μπορείς να εμπνευστείς από τον καπιταλισμό, τον κομμουνισμό ή την παγκοσμιοποίηση. Αν θέλεις έλεγξε την τιμή ενός βαρελιού πετρελαίου. Αν πιστεύεις πως το χρήμα μπορεί ν’αγοράσει την αγάπη, τότε κάνε μια ταινία γι’ αυτό. Σκέψου επίσης το παζάρεμα, το τζόγο και το shopping therapy. Όμως πάνω απ’ όλα μην προσπαθείς ν’ ανταγωνιστείς τους γείτονές σου αλλά ξεπέρασέ τους, στέλνοντάς μας την καλύτερή σου ταινία!

Η ιδιοτυπία του διαγωνισμού Betting on Shorts (BoSs) έγκειται στο ότι το κοινό καλείται να προβλέψει την ταινία που θα κερδίσει και να ποντάρει σ’ αυτήν! Πριν από την έναρξη της προβολής,  οι θεατές ποντάρουν αναφέροντας απλά το όνομά τους και τον τίτλο της ταινίας που πιστεύουν ότι θα κερδίσει έχοντας διαβάσει τη σύνοψη των ταινιών στο φυλλάδιο που τους παρέχεται ή έχοντας παρακολουθήσει τα αποσπάσματα των  ταινιών στην ιστοσελίδα του BoSs.

Το Βραβείο Επιτροπών BoSs αξίας £ 500 (σε μετρητά) θα κερδίσει η ταινία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από κάθε τοπική επιτροπή.

Μετά την προβολή ακολουθεί πάρτυ στον Μικρόκοσμο με μουσική από τον  DJ Nikos Rovas!