Τέχνες / Νέα

Μήκος κύματος

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις 19 Ιουλί…

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις 19 Ιουλίου.

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις 19 ιουλίου.


Δυο αξιόλογοι νεότεροι καλλιτέχνες θέλοντας να αποδώσουν ένα φόρο τιμής στους δυο μεγάλους ζωγράφους, των οποίο το έργο είναι γνωστό όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μαζί με τον εικαστικό θεσμό «Πλοές» του Ιδρύματος Κυδωνιέως στην Ανδρο παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο, Μήκος Κύματος, η οποία θα διαρκέσει από το Σάββατο 19 Ιουλίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.


Ο Σαράντης Καραβούζης στα έργα του εκφράζεται με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από το ιδίωμα της μεταφυσικής ζωγραφικής, ενώ ο Δημήτρης Γέρος χρησιμοποιώντας το προσωπικό του ιδίωμα διαμορφώνει τις δικές του εικαστικές συνθέσεις μέσα στα πλαίσια του υπερρεαλισμού.


Τα δυο αυτά κινήματα τέχνης έχουν πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές και εμείς καλούμαστε να παρακολουθήσουμε τον διάλογο συμπαράθεσης τους μέσα από την εικαστική γλώσσα.


Την ιδέα και την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Αθηνά Σχινά η οποία είναι επιμελήτρια του ιδρύματος το οποίο διανύει την 14η χρονιά του.

Info
Μήκος Κύματος
Από 19 Ιουλίου έως τέλος Σεπτεμβρίου
Ίδρυμα Κυδωνιέως, Ανδρος

Archive Content / Archive Content

Μήκος Κύματος

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de Chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις …

Μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα μια νοερή συνομιλία του Σαράντη Καραβούζη με τον Giorgio de Chirico και του Δημήτρη Γέρου με τον Νίκο Εγγονόπουλο θα εγκαινιαστεί στις 19 ιουλίου.

Δυο αξιόλογοι νεότεροι καλλιτέχνες θέλοντας να αποδώσουν ένα φόρο τιμής στους δυο μεγάλους ζωγράφους, των οποίο το έργο είναι γνωστό όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μαζί με τον εικαστικό θεσμό «Πλοές» του ιδρύματος Κυδωνιέως παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο, Μήκος Κύματος, η οποία θα διαρκέσει από το Σάββατο 19 Ιουλίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο Σαράντης Καραβούζης στα έργα του εκφράζεται με έναν δικό του χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από το ιδίωμα της μεταφυσικής ζωγραφικής, ενώ ο Δημήτρης Γέρος χρησιμοποιώντας το προσωπικό του ιδίωμα διαμορφώνει τις δικές του εικαστικές συνθέσεις μέσα στα πλαίσια του υπερρεαλισμού. Τα δυο αυτά κινήματα τέχνης έχουν πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές και εμείς καλούμαστε να παρακολουθήσουμε τον διάλογο συμπαράθεσης τους μέσα από την εικαστική γλώσσα.