Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή παρουσιάζει ζωντανά τα «Ναυάγια στη Στεριά» στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014.

Άνοιξη 2014. Ένα χρόνο πριν, το πλήρωμα της Μητέρας Φάλαινας Τυφλής έμπαινε στο Studio Shakti και, μετά από περίπου 3 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, αλλά δημιουργικής και συναυλιακής δραστηριότητας, ξεκινούσε τις ηχογραφήσεις του δεύτερου της άλμπουμ.

Απρίλιος 2014 και έχοντας ολοκληρώσει πια τις ηχογραφήσεις, αλλά και την πρώτη της συνεργασία με τον Chris Eckman των Walkabouts, ο οποίος έκανε και την τελική μίξη του άλμπουμ, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύεται την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρα 22.00 ακριβώς, στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, για να παρουσιάσει στην ολότητά τους τα «Ναυάγια στη Στεριά» (2014 – «Πλαγκτόν Μουσικές Παραγωγές»).

Επιπλέον, θα κάνει μια σύντομη αναδρομή σε αγαπημένα τραγούδια από το πρώτο της άλμπουμ «Ορχήστρα στο Βυθό» (2010), αλλά και θα δώσει χώρο στο πρόγραμμά της για απρόσμενες διασκευές και αυτοσχεδιαστικές εξάρσεις . Έγχορδα, πνευστά, κιθάρες, πιάνα, φωνές κι ένα στιβαρό rhythm section, 10 άτομα επί σκηνής, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή ζωντανή με τα δικά της «Ναυάγια στη Στεριά» και παλαιότερα Φαλαινοτράγουδα.

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας. Κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, την «Ορχήστρα στο Βυθό», τον Οκτώβριο του 2010 στην αποκλειστική της δισκογραφική ετικέτα με την επωνυμία «Πλαγκτόν». Αυτόν τον καιρό, έχει έτοιμο το δεύτερό της άλμπουμ με τίτλο «Ναυάγια στη Στεριά», το οποίο και παρουσιάζει στις 10 Απριλίου στο Σταυρό του Νότου!

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή
Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – Βιολί / Φωνή
Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο
Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο
Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί
Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα / Φωνή
Μυρτώ Γουζίου – Βιολοντσέλο
Ηλίας Καλούδης – Πιάνο / Πλήκτρα
Αντώνης Σταυρόπουλος – Ηλεκτρικό μπάσο
Διονύσης “DIO” Κώνστας – Τύμπανα

Ήχος FOH: Μάκης Δρακόπουλος

Ήχος Stage: Μίμης Καλατζής

Φωτισμοί/projections: Μάκης Αναστασάκης

www.falaina.gr
www.vimeo.com/falaina
FB Group: Μητέρα Φάλαινα Τυφλή