Ένα πρόγραμμα με οδηγίες και ενημέρωση για το eco-driving επιτέλους προωθείται από το υπουργείο Μεταφορών και από τον Ιανουάριο του 2009 τα μέτρα αυτά θα ενταχθούν και στην εκπαιδευτική και εξεταστική διαδικασία.
Το υπουργείο Μεταφορών προωθεί ειδικά μέτρα για την ενημέρωση και εκπάιδευση των οδηγών, ώστε να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους με φιλικότερο τρόπο προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στα υπό έκδοση εγχειρίδια Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψήφιων Οδηγών κάθε κατηγορίας, προστίθεται ειδικό κεφάλαιο με αναφορά στην οικονομική-οικολογική οδήγηση, καθώς και σχετικό ερωτηματολόγιο για τον σκοπό αυτό, ενώ και στην πρακτική εξάσκηση οι υποψήφιοι οδηγοί θα εξετάζονται σε τέτοια θέματα.

Μερικές μόνο από τις οδηγίες που έχουν να εφαρμόσουν οι οδηγοί είναι η διατήρηση σταθερής ταχύτητας, το σβήσιμο του κινητήρα σε περιόδους μακράς αναμονής, ο συστηματικός έλεγχος των ελαστικών, η συνεπής συντήρηση της μηχανής του οχήματος και του κλιματισμού του.

Με τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά ποσοστά μείωσης της καταστροφής του περιβάλλοντος, καθώς θα έχουμε 10-25% λιγότερα ατυχήματα επομένως βελτίωση οδικής ασφάλειας, 10-25% λιγότερη κατανάλωση καυσίμου και συνακόλουθα μείωση των εκπεμπόμενων αέριων ρύπων, σημαντική μείωση ηχορύπανσης, μείωση ενεργειακού κόστους καθώς και κόστους συντήρησης οχήματος και ασφάλισής του, μεγαλύτερη άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες σε δημόσια και ιδιωτικά οχήματα, ενίσχυση εμπιστοσύνης του επιβατικού κοινού προς τα δημόσια μέσα όταν εφαρμόζουν την οικολογική οδήγηση και ίσο χρόνος ταξιδιού σε σχέση με τον συνήθη τρόπο οδήγησης.

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εφαρμόσει το eco-driving και στους εποπτευόμενους από αυτό Οργανισμούς και συγκεκριμένα στα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Που σημαίνει ότι τα τρόλεϊ θα ελαττώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και να μειώσουν τις εκπομπές CO2 στην πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια οδηγών και επιβατών, θα ελαττωθεί το κόστος συντήρησης των οχημάτων και θα βελτιωθεί η άνεση κατά τη μεταφορά οδηγού και επιβατών.

Και φυσικά στο κλίμα του eco-driving θα μπουν και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, με την ανανέωση του στόλου και τα σεμινάρια που θα καλούνται να περάσουν οι οδηγοί, ώστε να υιοθετήσουν τους απλούς, αλλά αποδοτικούς κανόνες του Eco-driving.