Ο Κινητήρας υποδέχεται τη νέα χρονιά με καινούρια μαθήματα!

Η Λία Καμηλοθώρη οργανώνει συναντήσεις για μία πρώτη γνωριμία με την ακροβατική κίνηση και τα βασικά χαρακτηριστικά της, από τις 28 Ιανουαρίου 2014.

Έπειτα από κατάλληλη ενδυνάμωση και διατάσεις θα προσπαθήσουμε να περάσουμε βάρος στα χέρια και να παίξουμε με τη βαρύτητα.

Ποιός είναι ο ρόλος του κέντρου βάρους του σώματος σε όλες τις εκφάνσεις της ακροβατικής και πώς μπορούμε να το χειριστούμε σε ανάποδες και πρωτότυπες θέσεις; Πώς μπορεί ένα άλλο σώμα να με στηρίξει και να οδηγήσει σε αυτές τις θέσεις;

Βασικός μας στόχος είναι να ξεπεράσουμε το φόβο που προκαλούν οι ανάποδες θέσεις και μετέπειτα να εξοικειωθούμε με αυτές.

Τα πόδια φέυγουν από το πάτωμα και αναλαμβάνουν δράση τα χέρια!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Λία Χαμηλοθώρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και ήταν από μικρή αθλήτρια της ρυθμικής και αργότερα για πολλά χρόνια του ακροβατικού συλλόγου ΓΑΣ Ειρήνη Περιστερίου.

Μετά την αποφοίτησή της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» από όπου αποφοίτησε το 2010 με άριστα. Το 2011, έπειτα από εξετάσεις έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση για βελτίωση τεχνικής στις Βρυξέλλες του Βελγίου (Danscentrum Jette), όπου για δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής και αυτοσχεδιασμού και συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με σημαντικούς χορευτές και χορογράφους.

Σα χορεύτρια έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Cie la ignorancia, Creo dance company, Paracoon, Krama, Transito κα), ήταν μέλος της ελληνικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Homme@home μέσω του κέντρου χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν και σα βοηθός στην ομάδα Φora etc.

Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και partnering στη «σχολή χορού Μιχάλης Ναλμπάντης» και φέτος διδάσκει στη σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» και «Μοριάνοβα-Χαραλάμπη».