Η Μαρία Λατσίνου συγκεντρώνει στις συναυλίες της ένα αφοσιωμένο και σταθερό κοινό που την παρακολουθεί συστηματικά. Πρώτη εμφάνιση της για αυτή τη σεζόν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Underflow Record Store & Art Gallery.

Μέσα από μια διαδικασία δημιουργικής αναζήτησης η Μαρία Λατσίνου και το συγκρότημα της φτάνουν σε ένα αποτέλεσμα που αφομοιώνει δημιουργικά στοιχεία από την rock δυναμική, την ελληνική και εν γένει μεσογειακή μελωδικότητα, την jazz έκφραση, την ουσία της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ένα αποτέλεσμα πηγαίο που δεν αντιγράφει κάποιο συγκεκριμένο στυλ αλλά προτείνει ένα καινούργιο.

Το αποτέλεσμα, πρωτότυπο και οικείο ταυτόχρονα, ακούγεται σαν κάτι που υπήρχε εκεί από πάντα αλλά δεν το είχες συναντήσει/ακούσει μέχρι τώρα. Σύγχρονο μεν αλλά με ρίζες στο παρελθόν και γνώση αυτού.

Στα συν, η εκφραστικότητα, οι φωνητικές δυνατότητες, και η  τεχνική αρτιότητα (την οποία δεν διστάζει να «τσαλακώσει» πάνω στο πάθος της ερμηνείας) της Μαρίας Λατσίνου, οι πυκνές συνθέσεις του Χρήστου Αλεξόπουλου (με μελωδίες ή/και στίχους όμως που σου αποτυπώνονται στο νου για μέρες μετά) καθώς και η ενορχηστρωτική φαντασία και η τεχνική αρτιότητα των μουσικών του συγκροτήματος που την συνοδεύει:

Μαρία Λατσίνου (φωνή), Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Ανδρουλάκης (κρητική λύρα με συμπαθητικές χορδές), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (μπάσο) και Φοίβος Βαλαβάνης (τύμπανα).

Το ντεμπούτο άλμπουμ της Μαρία Λατσίνου «Μια Ανάσα Δρόμος» κυκλοφορεί από την Puzzlemusik. Συμπεριλήφθηκε στα σημαντικότερα άλμπουμ του 2015 (στις σχετικές λίστες των Avopolis, Mixgrill, Δισκοπάθεια, Polaroid Android κ.α.).

Μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει το live άλμπουμ «Μια Ανάσα Μετά».