Το British Council διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό κόμικς όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εμπνευστούν από ένα έργο του Σαίξπηρ και να διηγηθούν τη δική τους σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας σε μορφή Manga..

Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της Βρετανίας ως τιμώμενης χώρας στη 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου στη Helexpo από 23 έως 26 Ιανουαρίου.

Για τη συμμετοχή τους οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μία από τις έξι ακόλουθες σκηνές από έργα του Σαίξπηρ: α) Ρωμαίος και Ιουλιέτα: η σκηνή του μπαλκονιού, β) Ρωμαίος και Ιουλιέτα: η σκηνή του καυγά, γ) Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας: η μεταμόρφωση του Μπότομ, δ) Μάκβεθ: η σκηνή με τις 3 μάγισσες, ε) Ο Έμπορος της Βενετίας: ο Σάϋλοκ και η λίβρα σάρκας, στ) Ιούλιος Καίσαρας: η δολοφονία του Καίσαρα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας 12 έως 25 ετών. Ο διαγωνισμός άρχισε στις 3 Δεκεμβρίου και λήγει την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Emma Hayley (Εκδότρια SelfMadeHero), Άγγελος Μαστοράκης (Υπεύθυνος έκδοσης περιοδικού ‘9’ της Ελευθεροτυπίας) και Γιώργος Μπότσος (Κομίστας – Διευθυντής του κλάδου Σκίτσο-Κόμικς-Καρτούν στον ΑΚΤΟ). Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων είναι η πρωτοτυπία και η ποιότητα του έργου, καθώς και η ικανότητα της αφήγησης μιας ιστορίας μέσα από εικόνες.
Ο πρώτος νικητής κερδίζει ένα διήμερο ταξίδι για 2 άτομα στην έκθεση MCM Expo στο Λονδίνο στις 23-24 Μαΐου 2009. Το βραβευθέν έργο και τα επόμενα πέντε (5) έργα που θα λάβουν τιμητική διάκριση θα δημοσιευθούν σε αφιερωμένο σε αυτά τεύχος του περιοδικού ΕΝΝΕΑ της Ελευθεροτυπίας και θα συμμετέχουν στην έκθεση με manga που θα διοργανώσει το British Council στο περίπτερο του στην 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το ένθετο περιοδικό ΕΝΝΕΑ της Ελευθεροτυπίας και το βρετανικό εκδοτικό οίκο  SelfMadeHero.