Η Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου παρουσιάζει εγκαταστάσεις και σχέδια από την τελευταία της δουλειά, στην πρώτη ατομική της έκθεση, με τίτλο Loop ahead. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί Qbox από τις 17 Μαΐου έως τις 28 Ιουνίου.

Η Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου παρουσιάζει εγκαταστάσεις και σχέδια από την τελευταία της δουλειά, στην πρώτη ατομική της έκθεση, με τίτλο Loop ahead. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί Qbox από τις 17 Μαΐου έως τις 28 Ιουνίου.


Με σχέδια και εγκαταστάσεις εμπνευσμένα από θέματα ευρέως γνωστά ή οικεία σε όλους μας στοιχεία και κατασκευασμένα από αντικείμενα και εικόνες που συνήθως δημιουργεί η ίδια, με ποικιλία υλικών, διαφορετικά κατά περίπτωση, η Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου ξεκινά την πρώτη ατομική της έκθεση.


Η έννοια της τάξης και της ισχύος είναι δύο βασικά ζητήματα που την απασχολούν τελευταία. Στην έκθεση Loop ahead αναφέρεται κυρίως στον αθλητισμό, έναν χώρο κατεξοχήν ανταγωνιστικό. Θέματα όπως η κανονικότητα, η δύναμη της επιβολής και η ιεραρχία σχολιάζονται με καυστικό χιούμορ και συχνά ανατρέπονται απροσδόκητα.


Η καλλιτέχνις, μέσα από την σύζευξη εικόνων και γλυπτών, επιτυγχάνει την αποσταθεροποίηση του νοήματος τους ή της χρήσης τους ενώ θέτει ερωτήματα ως προς τα όρια του οπτικού, του πολιτιστικού ή και του πολιτικού καθώς διερευνά και τη σχέση κανονικού και παράλογου.


Η Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1981. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (τμήμα Εικαστικών) στο πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ, όπου ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Το 2004 χρηματοδοτήθηκε απο το Ίδρυμα Νιάρχου για να πραγματοποιήσει ερευνητικό ταξίδι στη Μαύρη Θάλασσα. Το 2004 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με άριστα, όπου το 2003 προτάθηκε για υποτροφία, για τη δουλειά του εργαστηρίου της.


Το 2007 πήρε μέρος στην εκθεση Blank show στη Σανγκάη της Κίνας καθώς και στο μουσείο Τέχνης ΓκουανΤζιου στη Νότια Κορέα. Το 2005 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών στη Νάπολη. Έχει ακόμη συμμετάσχει σε εκθέσεις με την Locus Athens και το Κέντρο Σύγχρονης Tέχνης Λάρισας. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Σαύρα ενώ έχει λάβει μέρος σε δράσεις της στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία.


Info
Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου, Loop ahead
Εγκαίνια: Σάββατο, 17 Μαΐου 2008, 19:00 – 22:00
Διάρκεια: 17 Μαΐου – 28 Ιουνίου 2008
Q box, Αρμοδίου 10, 1ος όροφος, Βαρβάκειος Αγορά
Τηλ.: 211 119 9991
[email protected]
www.qbox.gr