Από την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, ώρα 8.30 μμ,  θα παρουσιάζεται στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η έκθεση λίθινων γλυπτικών κατασκευών του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “ΛΙΘΟΚΟΛΛΑΖ – THE STONE COLLAGES”.

Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες γλυπτικές κατασκευές-συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού, οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά. Τα βασικά στοιχεία και χαρακτηριστικά μοτίβα της δουλειάς του ενσωματώνονται σε ιδιότυπα λίθινα κολλάζ, όπου γεωμετρικές σχέσεις και μορφές μετασχηματίζονται στο χώρο σε αρχετυπικές κατασκευές διαχρονικής όψης και σύγχρονης οπτικής, πάνω σε λίθινες ready made φόρμες. Οι έτοιμες αυτές φόρμες, σπαράγματα ερειπίων ή παραθαλάσσια ευρήματα, συντίθενται εικαστικά και με αισθητική λιτότητα και απλότητα αποκτούν μια έντονη εκφραστική δύναμη.

Οι εικαστικές δημιουργίες του καλλιτέχνη, όπως και τα λίθινα “Μυθικά περιδέραια”, που πρωτοεκτέθηκαν το 2005, εκτός από τον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο κοσμούν και τον μεγάλο κατάφυτο κήπο σε διάλογο με τις φόρμες των δέντρων και του διαμορφωμένου φυσικού περιβάλλοντος.

Ο ιστορικός τέχνης, καθηγητής Στέλιος Λυδάκης αναφέρει στο βιβλίο του “Η νεοελληνική γλυπτική, Ιστορία-Τυπολογία, εκδ. Μέλισσα, για τον καλλιτέχνη:”…ο Κώστας Ευαγγελάτος, ζωγράφος και περφόρμερ και γενικότερα εικαστικός καλλιτέχνης, ενδιαφέρεται για τις πρωτογενείς μορφές ή τα απλά αντικείμενα, φυσικά ή κατασκευασμένα, που όμως εμπλουτίζει με graffiti και χρώμα, προσδίδοντας τους ζωγραφική χροιά. Έτσι, συνδυάζει τα ready-made με την προσωπική παρεμβολή και εικαστική αξιοποίηση, δημιουργώντας έναν ενδιάμεσο  τύπο, στο πλαίσιο των  μοντέρνων εκφραστικών δυνατοτήτων.”

Παράλληλα με την ατομική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου θα  παρουσιάζονται στον χώρο της Σύγχρονης Πινακοθήκης VILLA “ΡΟΔΟΠΗ”, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια θερινής εκθεσιακής λειτουργίας, εικαστικά έργα προσφοράς Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, από τις 29 Αυγούστου 2015, βραδιά της ετήσιας καλλιτεχνικής δεξίωσης και δρωμένων PERFORMANCE στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ, με τίτλο “ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ”, μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2015.