Ο δεύτερος κύκλος κλασικής μουσικής, τα απογεύματα της Κυριακής στο Half Note συνεχίζεται…

… για την περίοδο 17 Φεβρουαρίου-7 Απριλίου 2013. Την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, το πρόγραμμα συναυλιών περιλαμβάνει τις «Ζωγραφιές με Μουσικά Σχήματα».

Α’ ΜΕΡΟΣ:
Η πιανίστα Κατερίνα Τοπαλίδου έχει εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα θα παρουσιάσει έργα L.V. Beethoven, Schubert και  F.Chopin. Η πιανίστα Χρύσα Γρένδα τελείωσε την ανώτατη Μουσική Ακαδημία “Hanns Eislers\\’\\’ του Βερολίνου. Ως συνθέτης συμμετείχε με έργα της στο Μέγαρο Μουσικής και στην κρατική όπερα Βερολίνου. Σήμερα συνεργάζεται με την τσελίστα Fabiola Ojeba απόφοιτη της Ακαδημίας Μουσικής του Muenster  της Γερμανίας. Έχει συνεργαστεί με την Columbus Symphony Orchestra  και με την Atlanta Ballet στην  Georgia των ΗΠΑ. Ερμηνεύουν τη Σονάτα για πιάνο και τσέλο Op99 του J. Brahms.

Η υψίφωνος Ηλιάννα Αντωνίου και η πιανίστα Ελίνα Γαβριηλίδου παρουσιάζουν οκτώ τραγούδια του S. Rachmaninoff σε ποίηση μεγάλων ποιητών (A. Pushkin, V. Hugo κ.ά ). Τα τραγούδια αυτά, που αποτελούν μέρος του σπάνιου ρεπερτορίου για το ελληνικό κοινό, ερμηνεύονται μοναδικά από τις δύο καλλιτέχνιδες στην αυθεντική γλώσσα στην οποία είναι γραμμένα, τα ρώσικα.

Β’ ΜΕΡΟΣ:
Μιχάλης Σουρβίνος. Ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κ.Ο.Α. Ορχήστρα στο έργο Andaluz του J.Rodrigo, Ορχήστρα Χρωμάτων, Ορχήστρα εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων. Ατομικά ρεσιτάλ στο Λονδίνο, Γαλλία, Ισπανία. Ερμηνεύει έργα I. Albeniz, L. Brouwer, R. Dyens και Μ. Σουρβίνου. To \\’\\’Athens Chamber Εnsemble\\’\\’ δημιουργήθηκε από τον σολίστ κιθάρας Μ. Σουρβίνο. Τα μέλη του συνόλου είναι επαγγελματίες πτυχιούχοι και διπλωματούχοι μουσικοί με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα: ρεσιτάλ, διδασκαλία, συμμετοχή και διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες. Είναι ένα σύνολο με πλούσιο ηχόχρωμα που καλύπτει ένα ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων από την Baroque εποχή μέχρι την σύγχρονη μουσική σκηνή.

Τα 8 μέλη της ορχήστρας είναι οι:
Μιχάλης Σουρβίνος – κλασσική κιθάρα, μαντολίνο
Βαγγέλης Λούτας – βιολί
Μαρία Χαϊκάλη – κλασσική κιθάρα
Δήμητρα Ρούτη – κλασσική κιθάρα
Χριστόδουλος Μπενετάτος – φλάουτο, κλασσική κιθάρα
Κατερίνα Καρυώτη – κλασσική κιθάρα
Χριστίνα Τηλιγάδα – αναγεννησιακό λαούτο
Έλσα Παπέλη – βιολοντσέλο
Παίζουν έργα- J.S.Bach, A.Vivaldi, J.B.Lully.