Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει για ενδέκατη φορά απο το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ROOMS 2010
στο Ξενοδοχείο St George Lycabettus, στο Κολωνάκι. Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2010. 

Σε μια από τις πλεόν δημοφιλείς και ιστορικές εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης, 25 Επιμελητές Εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί Τέχνης, Αρχιτέκτονες, επιλέγουν από ένα πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών ο καθένας, που θα παρουσιασθούν στα δωμάτια ενός ορόφου του Ξενοδοχείου. 

Συμμετέχουν 30 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες  και θα παρουσιασθούν Ζωγραφικά έργα, γλυπτικά, εικαστικές-ηχητικές, φωτογραφικές και σκηνογραφικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικά projects, design, performance, προβολές, ταινίες, και άλλα έργα. 

Κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται ατομικά σε κάθε ένα δωμάτιο σε έναν όροφο του ξενοδοχείου, όπου το περιβάλον του δωματίου μεταμορφώνεται σε ένα προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να παρουσιασθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος.

Η επιλογή ενός διαφορετικού χώρου, ενός ξενοδοχείου, για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης, ήταν συνάρτηση και της επιλογής για αυτόνομες παρουσιάσεις των καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο αλλά και της ανάγκης το σύγχρονο έργο τέχνης να διεκδικήσει και να καταλάβει τον δικό του προσωπικό, ιδιωτικό και ταυτόχρονα δημόσιο χώρο, σε πλήρη αντιστοιχία και αρμονία με τον χαρακτήρα και το νόημα του σήμερα.

Ο χώρος του Ξενοδοχείου είναι ένας χαρακτηριστικός μαζικός χώρος με συγκεκριμένη δομή, λειτουργία και κοινωνικό ρόλο στα πλαίσια μιας πόλης, χώρος επίσκεψης, ανάπαυσης, συνάντησης, γνωριμίας, επικοινωνίας. 

Στον γνώριμο τρόπο λειτουργίας του, όπου φιλοξενούνται για κάποιο διάστημα κυρίως “ξένοι” σε μια πόλη, αλλά και άνθρωποι της πόλης που περνούν κάποιες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, θα προστεθεί και μια άλλη διάσταση, αυτή της φιλοξενίας καλλιτεχνικών έργων. Έτσι ο κοινωνικός ρόλος του Ξενοδοχείου διευρύνεται και αποκτά ένα πολιτισμικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα και γίνεται ένα βήμα των καλλιτεχνών προς το ευρύ κοινό που θα επισκεφθεί και θα βρεθεί στον ίδιο χώρο τις ίδιες μέρες και θα “συζήσει” με τα έργα.

Επιμελητές:

Χριστίνα Ανδρουλιδάκη, Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Ειρήνη Γερογιάννη,  Γκέλυ Γριντάκη, Γιώργος Δαύος, Αθηνά Εξάρχου, Δηώ Καγκελάρη, Μαργαρίτα Καταγά, Μαρία Κενανίδου, Τάσσος Κουτσουρής, Γιώτα Κωνσταντάτου, Αρετή Λεοπούλου, Μαρία Μαραγκού, Σοφία Μαυρούδη, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Κωνσταντίνος Πατέστος, Ελένη Παπαηλιού, Ειρήνη Σαβανή, Χάρης Σαββόπουλος, Κωστής Σταφυλάκης, Φαίη Τζανετουλάκου, Ευγενία Τζιρτζιλάκη, Γιάννης Τουμαζής, Λίνα Τσίκουτα, Phil Watson. 

Καλλιτέχνες : 

Αθηνά Αγοργιανίτη, Τέσσα Ανδρουτσοπούλου, Αντώνης Βολανάκης, Extrude Architects (Δημήτρης Γιουζέπας, Παναγιώτης Γούλιαρης, Γιάννης Τσάρας, Πέννυ Χωραφά), Cecilia Hultman,    Ελίνα Ιωάννου, Στέλιος Καραμανώλης, Λευτέρης Κιουρτσόγλου, Έρση Κρούσκα, Γιάννης Μαλεγιαννάκης, Βαγγέλης Ματζίρης, Δημήτρης Μιχάλαρος, Σοφία Μπέμπεζα, Θανάσης Πασχαλίδης, Θοδωρής Προδρομίδης, Δήμητρα Σκιαδοπούλου, Νάνα Σαχίνη Μαρήλια Σταγκουράκη, Ερατώ Ταγαρίδη, Παναγιώτης Τομαράς, Ιωάννα Τσινιβίδη, Μάρθα Φωκά,  Ηώ Μυρτώ Χαβιαρά, Μανώλης Χαρκούτσης, Μαρία-Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, Αντώνης Χουδαλάκης .