«Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!»

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελλόριζο, το διάστημα 23-30 Αυγούστου 2020, με σκοπό το νησί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για δημιουργούς ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κάθε καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Καστελλόριζο φιλοξενεί προβολές ιστορικών και κοινωνικοπολιτικών ντοκιμαντέρ, καθώς και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας της Αυστραλίας &της Πρεσβείας του Ισραήλ, ενώ τα βραβεία απονέμονται με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

Οι εθελοντές θα περάσουν 7 ημέρες στο ακριτικό νησί, βοηθώντας στις δράσεις του Φεστιβάλ και γνωρίζοντας ταυτόχρονα ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Τα καθήκοντα των εθελοντών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: βοηθούς σκηνής, επίβλεψη των παράλληλων δράσεων (π.χ. έκθεσης φωτογραφίας) και συντονισμό των δραστηριοτήτων για παιδιά. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Με το παρόν, το Φεστιβάλ απευθύνει Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς τους ενδιαφερόμενους ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να απασχοληθούν εθελοντικά κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους και μια σύντομη επιστολή παρακίνησης στην διεύθυνση [email protected]

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ και την ιστορία του μέχρι σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Έξοδα που καλύπτονται από το Φεστιβάλ: ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Αθήνα προς Καστελλόριζο (και επιστροφή), διαμονή, 2 γεύματα την ημέρα για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Τα υπόλοιπα έξοδα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον ενδιαφερόμενο.