Βασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του Σάντρο Βερονέζι, η ταινία του Αντονέλο Γκριμάλντι που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στο Φεστιβάλ Βερολίνου, στους κινηματογράφους από την Odeon.

Με ένα θαυμάσιο καστ ηθοποιών, Ρόμαν Πολάνσκι, Νάνι Μορέτι, Βαλέρια Γκολίνο, Ιπολίτ Ζιραρντό και από τον Ρούφους Γουέινραϊτ (το Μυστικό του Brokeback Mountain) και τους Radiohead γίνεται μια εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Σάντρο Βερονέζι.

Ο χαμός της πολυαγαπημένης του γυναίκας είναι η αιτία που ο Πιέτρο Παλαντίνι  βρίσκεται σε μια κατάσταση… ήρεμου χάους. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πάει τη δεκάχρονη κόρη του Κλαούντια στο σχολείο και από τότε η ζωή του θα πάρει μια άλλη τροπή.

Θα αρχίσει να περνάει τις μέρες του στο παγκάκι έξω από το σχολείο της κόρης του σε μια προσπάθεια να είναι συνέχεια κοντά της. Ο κόσμος της Κλαούντια είναι αυτός που θα τον βγάλει από το προσωπικό του χάος.

Αντονέλο Γκριμάλντι: Η πρόκληση για την ταινία αυτή ήταν να βλέπουμε τον πρωταγωνιστή για αρκετή ώρα στο ίδιο μέρος και ωστόσο έπρεπε να προσπαθήσω, ώστε να μην μεταδώσω την αίσθηση της ακινησίας. Πήρα το έναυσμα από το βιβλίο του Βερονέζι: ο ήρωάς μας, ο Πιέτρο, περνάει τις ώρες του έξω από το σχολείο όχι απλά για να προσέχει τις αντιδράσεις της κόρης του, αλλά πάνω απ\’ όλα για να \”παρακολουθεί\” την ιστορία της ίδιας της ζωής του.