Η ASTRA και η SONIC PLAYGROUND παρουσιάζουν την πιο dark μπάντα – φαινόμενο της Αγγλίας στο Gagarin. Μαζί τους οι δικοί μας περίφημοι The Fuzzy Nerds.

Η ASTRA και η SONIC PLAYGROUND παρουσιάζουν την πιο dark μπάντα – φαινόμενο της Αγγλίας στο Gagarin. Μαζί τους οι δικοί μας περίφημοι The Fuzzy Nerds.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου οι Βρετανοί iLiKETRAiNS, ένα από τα νέα σπουδαία ονόματα του post-rock, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Gagarin 205 Live Music Space, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους ολοκληρωμένου album Elegies To Lessons Learnt.

Η μπάντα από το Leeds αριθμεί πέντε μέλη, τα οποία σαν σύνολο κατάφεραν και τράβηξαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, καθώς ο μελαγχολικός, έντονα μελοδραματικός και συχνά επικός ήχος τους φαίνεται πως μαγεύει κοινό και κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με μακρόσυρτες κιθαριστικές μελωδίες, σκοτεινή και μελαγχολική ατμόσφαιρα στα τραγούδια τους, θεματολογία και στίχους που μιλούν για τη μεγάλη φωτιά στο Λονδίνο, τη δολοφονία του Βρετανού Πρωθυπουργού Spencer Perceval, για το Σιδηρούν Παραπέτασμα, για σφαγές, λιμούς και παράνοια, αλλά και με ερμηνεία που αγγίζει το μελοδραματικό, οι iLiKETRAiNS καταφέρνουν, παρά τον ιδιαίτερο αυτό ήχο, να κάνουν sold out όπου εμφανίζονται και τα singles τους να εξαφανίζονται αστραπιαία από τα ράφια.

Η βραδιά θα ανοίξει με την εμφάνιση των Fuzzy Nerds, ενός ελληνικού συγκροτήματος, που έχει κερδίσει το σεβασμό όσων ασχολούνται με την εγχώρια σκηνή, εξαιτίας φυσικά της άψογης 15ετής πορείας του.

Ο ήχος τους κινείται στο post alternative και experimental indie και είναι ιδιαίτερα επηρεασμένος από ονόματα όπως αυτά των Sonic Youth (κυρίως), Mogwai, Sigur Ros, Godspeed You Black Emperor.

Info
iLiKETRAiNS και The Fuzzy Nerds
Gagarin 205, Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ Αττική
Τηλέφωνο: 210 8547600-1
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 21:00
Εισιτήρια προπωλούνται, προς 25 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το http://www.ticketpro.gr/
Links: http://www.gagarin205.gr/
http://www.iliketrains.co.uk/
www.myspace.com/iliketrains
www.myspace.com/thefuzzynerds