Η κ. Βάσω Παπαντωνίου και η Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης \”Μαρία Κάλλας\”

της οποίας είναι Πρόεδρος, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας και την προσπάθεια ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομά της, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πρώτο μέρος:

Συναυλία: η Maria Bildea, άρπα και η Εριφύλη Γιαννακοπούλου, κοντράλτο σε έργα J. S. Bach, Cl. Debussy, B. Smetana, J. Massenet, Ch. Gounod.

Ομιλία της κας Βάσως Παπαντωνίου, Προέδρου της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης \”Μαρία Κάλλας\”, για την αναβάθμιση της μουσικής παιδείας και για την ανάγκη ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομα «Μαρία Κάλλας».

Δεύτερο μέρος:


Σημαντικές στιγμές της Μαρίας Κάλλας. Προβολή με συνεντεύξεις και ρεσιτάλ της.

Προβολές με ανέκδοτα ντοκουμέντα από παραγωγές της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας &  της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης \”Μαρία Κάλλας\”:

«Στον αστερισμό Μaria Callas – Η καταγωγή ενός μύθου». Προβολή Βίντεο από την Έκθεση στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών, 2004

«Γλυπτά κοστούμια όπερας» του Νίκου Φλώρου. Προβολή Βίντεο από την ομώνυμη έκθεση με κοστούμια από ανακυκλωμένα υλικά, που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μελά, 2007.

Αποσπάσματα από την μεγάλη συναυλία που παρουσίασε η Εταιρεία στο Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο του 2007. Συμμετείχαν: η Ορχήστρα Μusica Aeterna με Μαέστρο τον Θεόδωρο Κουρεντζή και σολίστ τους Veselina Kasarova και Simone Kermes