Το Φεστιβάλ της Σάνης στη Χαλκιδική παρουσιάζει τους  Idee Fixe σε μία ξεχωριστή συναυλιακή βραδιά στο Garden Theatre στις

3 Σεπτεμβρίου 2011.

Το σύνολο εμφανίζεται σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και χώρους τεχνών, όπως και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς προκειμένου να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ουσιαστικών δράσεων, συνεργασιών και ανακαλύψεων μέσω της μουσικής δημιουργίας.

Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στη μουσική του δευτέρου μισού του 20ου αλλά και του 21ου αιώνα αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην ταυτότητα αυτού του ρεπερτορίου, τις  επιρροές, τις αποκλίσεις, τις επιπτώσεις μιας ύλης που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Έχει επίσης εκπαιδευτική δράση: εκτός από την οργάνωση συναυλιών για παιδιά και νέους, τη διοργάνωση σεμιναρίων μουσικής και την υποστήριξη του Τμήματος Σύνθεσης στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, το Idée Fixe είναι το μοναδικό σύνολο που δρα στο χώρο της ωδειακής εκπαίδευσης στηρίζοντας τους σπουδαστές σύνθεσης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα διεξαχθεί Masterclass βασισμένο στο ρεπερτόριo των Idee Fixe στο Sani Convention Centre.