Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου γυρνάει τον κόσμο! Όπου «κόσμος» βέβαια βάλτε όλη την Ελλάδα! Η παράσταση που αιχμαλώτισε το παιδικό κοινό το χειμώνα στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία.

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου γυρνάει τον κόσμο! Όπου «κόσμος» βέβαια βάλτε όλη την Ελλάδα! Η παράσταση που αιχμαλώτισε το παιδικό κοινό το χειμώνα στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία.


Το σπουδαίο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου ξεκίνησε να μαγεύει μικρούς και μεγάλους στις 20 Οκτωβρίου του περασμένου φθινόπωρου.


Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων που παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις περιπέτειες δύο ξακουστών παραμυθάδων.

Όπως κάθε χρόνο το Παιδικό Στέκι, πιστό στους παιδευτικούς και ψυχαγωγικούς τους στόχους, φέρνει κοντά στους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του θεάτρου παραστάσεις που ξεχωρίζουν. Η περιοδεία της παράστασης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.


Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Μαυρογεωργίου, η επιμέλεια κίνησης της Αγγελικής Στελλάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαργαρίτας Χατζηϊωάννου, η μουσική του Κώστα Γάκη, οι σπαθογραφίες του Θάνου Δερμάτη, οι φωτισμοί του Γιώργου Φακούρα, και το video art του Αλέξανδρο Μιστριώτη.

Παίζουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Γεννατά, Γεωργία Γεωργόνη, Γιώργος Γιαννακάκος, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Πάρις Λύκος, Νατάσσα Μαρματάκη, Στέργιος Νένες, Αλεξάνδρα Ούστα, Νάντια Παπαθεοδώρου, Θοδωρής Πετρόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Σωτήρης Τζεβελέκος, Θανάσης Χαλκιάς, Βάσια Χρήστου, Στράτος Χρήστου.


Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας:


7 Ιουνίου Χίος, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
15 Ιουνίου Νάξος, Αθλοθέατρο Φιλοτίου,
18 Ιουνίου Πάρο, Δημοτικό Γήπεδο Παροικιάς,
21 Ιουνίου Τήνος, ΕΠΑΛ Τήνου,


1 Ιουλίου Χαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς
3 Ιουλίου Νίκαια, Κηποθέατρο
7 Ιουλίου Μήλος, Συνερδιακό Κέντρο
11 Ιουλίου Κίμωλος, Δημοτικό Σχολείο Κιμώλου
14 Ιουλίου Σύρος, Σχολικό Συγκρότημα Ξηροκάμπου
17 Ιουλίου Μύκονος, , 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετεινάρος
20 Ιουλίου Ανδρος, Πλατεία Γηροκομείου
25 Ιουλίου Αττικό Αλσος


20 Αυγούστου Αργος, Αρχαίο Θέατρο
22 Αυγούστου Κόρινθος, Θέατρο Εξαμιλίων «Μίκης Θεοδωράκης
25 Αυγούστου Πάτρα, Αρχαίο Ωδείο


5 Σεπτεμβρίου Γαλάτσι, Αλσος Βεϊκου
12 Σεπτεμβρίου Θεσσαλονίκη, Κηποθέατρο


Info
Πληροφορίες: Τμήμα Προβολής και Επικοινωνίας, τηλ. 210.52.88164-5